NAPETO NA PROSVJEDIMA

DRAMA U SPLITSKOJ LUCI Vezali se lancima, htjeli blokirati trajekt, došla interventna s kliještima...

 Božidar Vukičević/CROPIX

Radnici „Trajektne luke“ danas su na 15 minuta blokirali ukrcaj vozila na „Jadrolinijin“ trajekt „Tin Ujević“. Možda bi blokada potrajala i duže da se nije pojavila interventna policija te udaljila radnike i postavljene rampe za koje su se neki od njih privezali i lancima. Policija je lučkim radnicima uzela osobne podatke radi prekršajne prijave koja će uslijediti, piše Slobodna Dalmacija .

Duško Dadić, predsjednik sindikata lučkih radnika „Trajektne luke“ uvjeravao je Žarka Smajića, načelnika Postaje pomorske policije Split kako radnici imaju pravo na prosvjed.

- Ovo nije prometnica niti mi blokiramo promet. Ovo je lučko područje koje je naše radno mjesto i po svim hrvatskim zakonima imamo pravo na prosvjed - govorio je sindikalist Dadić.

No, policija je uredno obavila svoj posao i omogućila ukrcaj vozila za otok Hvar.

Toni Medvidović, direktor „Trajektne luke“, tvrtke koja obavlja usluge priveza i odveza brodova u Gradskoj luci, ponovio je razloge prosvjeda.

- Mi samo želimo tarife kakve imaju druge domaće luke. Želimo razgovarati sa predsjednikom Vlade i nadležnim ministrom pomorstva kako bi smo konačno došli do dogovora koji se može postići u samo 5 minuta. Samo trebao sjesti za stol i ništa više. Međutim, iz Vlade su nas potpuno ignorirali. Gdje su poštenje i pravednost o kojima govori premijer- zapitao se direktor Medvidović.

Na svoj osobeni način podršku prosvjedima došao je dati nekad čuveni splitski optičar Vinko Gvozdanović koji je nakon poslovnog kraha i beskućništva spas pronašao u vjeri i povremenim javnim performansama.

- Ja sam jedini koji je u povijesti sa autom uletija u luku. Oću i ja moj dio luke. Želim vam dat podršku i ustrajte dobri ljudi u svojim željama. Oče naš koji jesi na nebesima... - započeo je molitvu Gvozdanović, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:27