BLOKIRALI ULAZ U KUĆU

DRAMA U ZAGORJU Živi zid spriječio deložaciju bivšeg igrača Dinama

Zbog neplaćanja kredita obitelj Brlenić našla se pred deložacijom iz doma u Gornjem Knegincu
 Željko Hajdinjak/CROPIX

Bivši nogometaš varaždinskog Varteksa i zagrebačkog Dinama Zoran Brlenić i obitelj našli su se u problemima.

Zbog neplaćanja kredita obitelj Brlenić našla se pred deložacijom iz doma u Gornjem Knegincu kraj Varaždina koja je u ponedjeljak odgođena nakon što je tridesetak aktivista udruge Živi zid blokiralo ulaz u kuću. Ovrhovoditelj i policijski službenici odlučili su se povući i odgoditi deložaciju za neku drugu priliku pa će Brlenić i njegova obitelj barem još neko vrijeme ostati u domu.

Problemi obitelji počeli su prije 10 godina, kada je Zoran Brlenić u varaždinskoj banci Kovanica podigao kredit u iznosu od 360.000 kuna za potrebe svoje tvrtke Kneginja. Jedno vrijeme su uredno plaćali obveze prema kreditu, no tada je njihova tvrtka prestala s radom.

Brlenić je ostao bez posla u NK Varteksu gdje kao trener mlađih kategorija mjesecima nije primao plaću, a na sve je još došla i teška bolest njegove supruge pa obitelj Brlenić rate kredita više nije mogla plaćati. Banka je zatim kupila njihovu nekretninu na javnoj dražbi i upisala se kao vlasnik.

- Pola kredita smo otplatili, no više nismo mogli. Pokušali smo se dogovoriti s bankom, no to nam nije uspjelo. Prije nekoliko dana obavijestili su nas da će odgoditi deložaciju ako im platimo 150.000 kuna, no kada sam ih pitao koliko im još dugujemo, nisu mi znali odgovoriti - rekao je okupljenim novinarima Zoran Brlenić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 17:27