'PROJEKT SRCE'>>SKANDALOZNA ISTINA O AFERI

Dramatičan apel menadžera Podravke Jutarnjem: NE OBJAVLJUJTE feljton i knjigu!

Jutarnji će, usprkos pokušaju zabrane, objaviti istraživački rad. Prvi nastavak potražite u NEDJELJNOM
 Damjan Tadić/CROPIX

Iako još nije niti objavljen, feljton Jutarnjeg lista pod nazivom “Projekt srce - skandalozna istina o aferi Podravka”, već je podigao prašinu.

Glavni akteri afere Spice - Damir Polančec, Darko Marinac, Zdravko Šestak, Saša Romac i Josip Povlović putem odvjetnika Zorana Kurcinaka indirektno su zatražili zabranu teksta.

- Po izričitoj uputi stranaka i radi zaštite njihovih prava i interesa, u odnosu na svaki objavljeni feljton koji će sadržavati bilo kakve neprovjerene, neistinite, poluistinite ili sporne navode o činjenicama i podacima vezanim uz tzv. aferu Spice, poduzimat ću sve relevantne pravne korake - stoji u zahtjevu petorke koja je protestirala i zbog same najave feljtona.

Problem i naslov

- Već sam naslov je neprihvatljiv - stoji u dopisu od odvjetnika, jer je pred Županijskim sudom u Zagrebu u tijeku sudski kazneni postupak koji se bavi Podravkom. Nadalje, nije bilo nikakvih skrivenih tokova novca između hrvatskih banaka, niti je bilo ikakvih tajnih sastanaka Polančeca i Hernadija, dok je navod o dramatičnim sukobima i epskim borbama čelnika Podravke nadasve pretjeran i neistinit. Nema podataka ni o “nepoznatom hrvatskom brokerskom mogulu s Wall-streeta koji dovlači Merrill Lynch za ostvarenje multimilijunskih transakcija”, a moje stranke nemaju nikakvih saznanja o nervoznom razgovoru šefa PBZ-a Bože Prke i ravnatelja POA-e Tomislava Karamarka .

Prijete tužbom

Polančec i ekipa ističu kako bi objavljivanje feljtona i knjige za vrijeme dok o toj temi raspravlja sud i dok traje ispitivanje svjedoka može tumačiti i kao utjecaj na svjedoke i tijek postupka, te su upozorili da će i u tom smislu poduzeti pravne radnje.

Jutarnji list će, usprkos pokušaju zabrane, objaviti istraživački rad o aferi Podravka, a prvi nastavak, o ulasku ugledne američke investicijske kompanije Merill Lynch u najveći hrvatski korporativni skandal, potražite prekosutra u Nedjeljnom Jutarnjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:23