ZATRAŽEN NOVI HITAN SASTANAK

DRAMATIČNA NOĆ U MAKARSKOJ Medved i Đakić satima 'lomili' ključne ljude u Hvidri da ne poduzimaju ništa zbog Pupovčevih medijskih istupa?

Milorad Pupovac
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon dva sata prekinut je sastanak članova Hvidre na kojem su, kako neslužbeno doznaje N1 televizija, ministar branitelja Tomo Medved i predsjednik te braniteljske udruge Josip Đakić, 'lomili' branitelje da ne poduzimaju nikakve poteze zbog medijskih istupa Milorada Pupovca.

Sastanak je počeo u 21 sat u Makarskoj i, kako N1 doznaje od sudionika, na njemu je predsjednik Glavnog odbora Josip Periša ponudio ostavku na funkciju i napustio razgovore. Njegova ostavka nije prihvaćena, a na kraju sastanka zatražen je novi, hitan sastanak svih Hvidrinih tijela, no do njega bi moglo proteći nekoliko dana.

Glavni odbor Hvidre, nakon istupa čelnika SDSS-a Milorada Pupovca u sarajevskom mediju, zatražio je raskid koalicije s predstavnicima srpske manjine u Saboru i reakciju DORH-a. Potom su osudili intervju u slovenskom Delu i ponovili svoje zahtjeve.

Ovog vikenda okupili su se na sportskim igrama ratnih invalida u Baškom Polju, gdje je ujedno bilo planirano da će razgovarati o potezima koje će povući zbog Pupovčevih riječi. U četvrtak je zbog svega u Vladu bio pozvan predsjednik Hvidre Josip Đakić, a nakon službenog otvorenja u petak u Baškom Polju, s braniteljima je ostao i ministar Tomo Medved.

Neslužbeno se spominjala blokada rada Sabora kao mogući potez članova Hvidre, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:59