‘ŽENA MONSTRUM‘

Dramatični status bivše saborske zastupnice: ‘Ova žena me bacila iz kolica, vezala i opljačkala‘

Vesna Škulić napisala je na Facebooku da je žena koja se brinula o njoj noćas ‘skoro ubila‘

Vesna Škulić

 Cropix, Facebook/

Vesna Škulić, bivša saborska zastupnica, na Facebooku je objavila dramatičan status u kojem tvrdi da je sinoć doživjela pravu životnu dramu. Tvrdi da ju je napala žena koja se brinula za nju, bacila na pod iz kolica, vezala i opljačkala ju.

Kako piše, tri sata ležala je na podu, vezanih usta, a policija, hitna i vatrogasci došlu su oko ponoći i spasili ju.

Iz PU zagrebačke potvrdili su nam da su sinoć poslije 22 sata zaprimili dojavu o događaju u jednom stanu na području grada Zagreba. Navode pritom i da je kriminalističko istraživanje u tijeku te da ništa ne mogu drugo otkriti. Iz stana su izuzeti svi korisni dokazi koji će pomoći u rasvjetljivanju slučaja iz noćne more.

Škulić je objavila i fotografiju žene za koju tvrdi da ju je napala. Njezin status niže prenosimo u cijelosti.

- Sinoć od pola devet do pola noći doživjela sam pravu životnu dramu! Žena ili monstrum koja mi je pružala usluge pomoći i brige za dosta pristojnu plaću prema našim uvjetima i vremenima u kojima živimo, bacila me na pod iz kolica, prije toga me čupala i tukla glavom o zid, vezala maramom usta i odvukla na kauč dobro znajući da me ne smije ostaviti u tom položaju jer dolazi do gušenja. Zatvorila je psa u kupaonu da ni on ne može pomoći, mene vezanu, odnosno vezanom maramom preko usta ostavila u stanu. Prije toga je zatvorila sve prozore da me nitko ne može čuti, pojačala ton na TV-u, zatvorila vrata od dnevnog boravka, uzela mi bankovne kartice, dva mobitela i još neke stvari, zaključala protuprovalna vrata i otišla u nepoznatom smjeru.

Policija, hitna i vatrogasci su došli oko pola noći. Dakle tri sata sam ležala u, za mene, jako opasnom položaju u prostoriji bez pristupa zraka i vezanih usta.

Nakon određenog vremena uspjela sam se osloboditi marame i zvati u pomoć. Na sreću čula me susjeda i počela je akcija spašavanja.

Molim sve čiji se brojevi nalaze u mojim mobitelima da postoji mogućnost uznemiravanja i ja se unaprijed ispričavam, napisala je Škulić i objavila fotografiju i identitet žene za koju tvrdi da ju je napala.

image

Vesna Škulić

Duje Klaric/Cropix/Cropix

'Skoro sam ubijena pod pokroviteljstvom Vlade'

Škulić je kasnije napisala novi status u kojem je zahvalila svim službama koje su sudjelovale u njenom spašavanju i zbrinjavanju: policajcima, vatrogascima, hitnoj, gospođi koja je dežurna oko zbrinjavanja i susjedima Ivi i Jošku.

Zatim je prozvala Vladu koja godinama ne donosi Zakon o asistenciji.

- Kako se ubijaju osobe s invaliditetom? Jednostavno! Dvadeset godina se donosi Zakon o osobnoj asistenciji! Prepuštene same sebi često se nađu kao predmet iživljavanja psihički poremećenih osoba! Ja sam noćas skoro bila ubijena! Ubijena pod pokroviteljstvom Vlade RH! I opljačkana, ne skoro nego opljačkana! Laptop, mobiteli, kartice...

Pozivam sve osobe s invaliditetom da pokrenemo inicijativu za spašavanje naših života!

Neka se po hitnom postupku donese Zakon o osobnoj asistenciji i odmah stupi na snagu, novaca ima, ili Zakon o inkluzivnom dodatku koji će imati mogućnost kontrole osoba koje nam pomažu!, napisala je Škulić.

image

Vesna Škulić

Damir Krajac/Cropix/Cropix

Tijekom cijelog jutra policija je bila u stanu bivše saborske zastupnice i iznosila dokaze. Očevid je trajao gotovo tri sata.

image

Policija ulazi u zgradu

Krešo Žabec/
image

Iznošenje dokaza

Krešo Žabec/

Tko je Vesna Škulić?

Vesna Škulić je u Hrvatski sabor ušla 2003. godine kao nezavisna kandidatkinja na listi SDP-a, čime je postala prvom osobom s invaliditetom koja je obavljala tu dužnost u hrvatskom parlamentu. Tu je dužnost je obnašala u dva mandata.

Škulić se 2016. godine kandidirala za mjesto predsjednice SDP-a na unutarstranačkim izborima na kojima je pobijedio Davor Bernardić.

U jednom od razgovora s novinarima uoči unutarstranačkih izbora Škulić je otkrila kako je u invalidskim kolicima od 14. godine.

- Dijagnosticirana mi je distrofija mišića. To je progresivna bolest čiji je prirodni slijed slabljenje mišića. Sjećam se da sam do osnovne škole imala oko kilometar hoda. Kada se bolest počela javljati, znala sam hodati i po sat i pol vremena. Nakon svaka dva ili tri koraka bih pala. No, poanta je bila u ustajanju. Užasno je teško bilo ustati se, ali nisam odustajala. Pa ako nisam stigla na prvi sat, došla sam na drugi, rekla je Škulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 12:46