POLITIČKO SAŽIMANJE

Drastično osipanje zastupnika: SDP-ov klub bi vrlo brzo mogao ostati bez 6 ljudi, evo o kome je sve riječ

Zbog povratka Matije Posavca u Sabor i kaznenog postupka protiv Kovača, SDP-ov klub mogao bi se još malo smanjiti
Peđa Grbin
 Damjan Tadic/Cropix

Uspije li predsjednik SDP-a Peđa Grbin izbaciti iz Kluba zastupnika SDP-a četvorku koja je izbačena iz stranke - Rajka Ostojića, Nikšu Vukasa, Zvanu Brumnića i Marinu Opačak Bilić, to neće biti kraj osipanju SDP-ova saborska kluba.

Matija Posavec koji je dao ostavku na mjesto međimurskog župana nakon što je priznao da je primao mito i namještao zapošljavanja, najavio je aktiviranje saborskog mandata. Posavec je, podsjetimo, saborski mandat osvojio na koalicijskoj listi sa SDP-om, a dogovor je bio da će u Sabor umjesto njega ući zamjena iz SDP-a. To znači da, ako se Posavec vraća, iz Sabora izlazi SDP-ova zastupnica Boška Ban Vlahek.

Budući da je protiv njihovog Stjepana Kovača također pokrenut kazneni postupak, i to zbog toga što je u dogovoru s policajcem i još jednom osobom lažirao da mu se prijeti smrću, njemu će, kažu nam u SDP-u, ići suspenzija.

- Ako mu se dokaže krivnja, Kovač sigurno leti iz stranke - kaže nam sugovornik u SDP-u dodajući kako to znači još jednog člana njihovog kluba manje.

Realno je stoga da SDP-ov Klub, koji je na početku ovog saziva Sabora brojio 33 zastupnika, vrlo brzo padne na njih svega 26.

Naime, Vinko Grgić koji je i gradonačelnik Nove Gradiške također je izašao iz SDP-a i iz njihovog Kluba jer se protiv njega vodi kazneni postupak u kojemu je osumnjičen za malverzacije novcem iz europskih fondova koji je investirao kao gradonačelnik Nove Gradiške.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:23