OŠTRA KRITIKA

Dražen Budiša: Mafija je ušla u državne institucije, vrijeme je za izbore

'Ne vidim drugog izlaza iz krize. Možda je to trebalo učiniti čim se povukao Sanader. Bolje je da izbori budu što prije nego da izgubimo još godinu dana', kaže nekadašnji predsjednik HSLS-a, a danas savjetnik Darinka Kosora
 Andrej Švoger/CROPIX

VARAŽDIN - Hrvatsku je zahvatila duboka, ne samo gospodarska nego i moralna kriza te kriza politike. To je i jedan od razloga zašto sam se odlučio ponovno angažirati i pomoći današnje vodstvo HSLS-a. Nekad se govorilo da mafija pruža pipke prema državi, a sada se može reći da je ona obuhvatila državne institucije i da se zlouporabljuje država za najprizemnije lopovluke i krađe i to u ovim teškim gospodarskim i socijalnim uvjetima. Dosegli smo dno i to tako više ne može i ne smije biti - istaknuo je Dražen Budiša, nekadašnji predsjednik HSLS-a, a danas savjetnik predsjednika stranke, na skupu HSLS-a 3. izborne jedinice u Leskovcu kraj Varaždinskih Toplica.

Budiša je naglasio da afere vezane uz dužnosnike Vlade kompromitiraju stranku na vlasti i da je došlo vrijeme da se raspišu izbori.

- Ne vidim drugog izlaza iz krize. Možda je to trebalo učiniti čim se povukao Sanader. Pokazalo se da je ova godina dana bila gubitak, odnosno da novo vodstvo HDZ-a nije uspjelo u onome što je najavljivalo. Bolje je da izbori budu što prije nego da izgubimo još godinu dana - istaknuo je Budiša.

Nadovezao se predsjednik HSLS-a Darinko Kosor istaknuvši da se pokazalo da je novo vodstvo stranke ipak bilo u pravu kada je napustilo vladajućuju koaliciju.

- Osjetili smo da nešto ne valja i proteklih nekoliko tjedana se pokazalo da smo bili u pravu. Sada samo čekamo da na vidjelo izađu 42 afere vezane uz dužnosnike Vlade koje se spominju. Svaki dan zahvaljujemo Bogu što smo izašli iz koalicije - istaknuo je Kosor. Kosor je istaknuo i da ankete pokazuju da HSLS u ovom trenutku ima podršku 4 posto hrvatskih građana i da planiraju u sljedećih nekoliko mjeseci zadobiti povjerenje još najmanje 6 posto građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:55