NASLJEDNIK DINKA CVITANA

DRAŽEN JELENIĆ IZABRAN ZA NOVOG GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA: Za njega je u Saboru glasovao 81 zastupnik, 7 je bilo protiv, a 42 suzdržana

 Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatski sabor je u petak sa 81 glas za, sedam protiv i 42 suzdržana podržao Dražena Jelenića za novog glavnog državnog odvjetnika.

Orsat Miljenić i Peđa Grbin podržali su izbor Jelenića iako je njihov Klub odlučio da će biti suzdržani kod glasovanja.

'Mi smo razgovarali na Klubu, odluka je bila da se bude suzdržan, i to ne zbog samog Jelenića, nego zbog procedure. Kolega Grbin i ja zatražili smo da se Klub suglasi da mi prilikom glasovanja budemo ZA. Moja odluka je ZA jer sam i prije s njim surađivao i mislim da je on u okolnostima u kojima je razriješen Cvitan, najbolje rješenje', rekao je Miljenić za N1.

Vlada RH Saboru je predložila da se za glavnog državnog odvjetnika imenuje Dražen Jelenić, zamjenik dosadašnjeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana kojem mandata istječe 24. travnja.

Ceremonija polaganja svečane prisege novoizabranog Glavnog državnog odvjetnika predsjedniku Hrvatskoga sabora Gordanu Jandrokoviću bit će održana u petak u 15.30 sati.

Dosadašnji glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u srijedu je za svog nasljednika Dražena Jelenića, rekao da je apsolutni profesionalac koji je prošao sve instance, te poznaje sustav, ljude i probleme.

'Moj nasljednik, moj prvi zamjenik, Dražen Jelenić je apsolutni profesionalac, koji je prošao sve instance, u stanju je donositi odluke i mislim da će imati priliku dobro obaviti taj posao', rekao je Cvitan novinarima u Hrvatskom saboru.

Dobrim je ocijenio okolnost što Jelenić 'dolazi iz kuće'. Jelenić poznaje sustav, ljude, probleme, ističe Cvitan te poručuje kako očekuje da, čim položi prisegu, odnosno kad se napravi primopredaja, pristupi poslu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:31