NOVA SUSPENZIJA

Dražen Jelenić se danas uredno pojavio na poslu, ali već u 14 sati morao je napustiti ured

Jelenić se tako na posao nije vratio niti jedan radni dan i ponovo je suspendiran, pa će sada čekati novu odluku
Dražen Jelenić
 Damjan Tadić/Cropix

Dražen Jelenić nije uspio zaokružiti ni jedan radni dan na poslu zamjenika glavne državne odvjetnice nakon što je Vrhovni sud prošli tjedan ukinuo prvostupanjsko rješenje Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) kojim je produljeno Jelenićevo privremeno udaljenje od obavljanja državnoodvjetničke dužnosti na rok od daljnja tri mjeseca.

Jelenić se uredno pojavio na poslu u DORH-u u Gajevoj, ali je njemu i njegovoj zastupnici, odvjetnici Vesni Alaburić, u 14 sati uručena nova odluka Državnoodvjetničkog vijeća o produljenju privremenog udaljenja s posla, pa je Jelenić napustio zgradu DORH-a.

U odluci Vrhovnog suda, koju je donio sudac Ranko Marijan, pisalo je da odluka DOV-a ne sadrži valjano obrazloženje pa je nije moguće ispitati.

- Ako doista za vrijeme trajanja stegovnog postupka nije moguće redovno obavljanje dužnosti zamjeniku glavne državne odvjetnice, onda to treba jasno obrazložiti - pisalo je u priopćenju Vrhovnog suda.

Sudac Marijan pritom je DOV-u dao jasnu uputu da u ponovljenom postupku treba donijeti novu "na zakonu utemeljenu odluku koju će pravilno i potpuno obrazložiti i pritom otklonit uočene nedostatke".

Predsjednik DOV-a i zamjenik glavne državne odvjetnice Darko Klier reako je da će DOV u sastavu od tri člana idući tjedan donijeti novu odluku, ali je "teško reći kakva će biti". Jelenić se tako na posao nije vratio niti jedan radni dan i ponovo je suspendiran, pa će sada čekati novu odluku, na koju će opet imati pravo žalbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:51