IZGUBLJEN NA PLANINI

Dron u noći otkrio unesrećenu osobu na Kozjaku, HGSS-ovci odmah krenuli u akciju

Unesrećeni je bio u dobrom fizičkom stanju, ali jako prestrašen. Nakon izvlačenja na sigurno, predan je hitnoj medicinskoj pomoći

HGSS; ilustracija

 Luka Gerlanc/Cropix/Cropix

Članovi splitske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) pronašli su, izvukli i predali hitnoj medicinskoj pomoći osobu koja je u noći sa subote nedjelju s planine Kozjak povicima tražila pomoć, a locirana je pomoću drona sjeveroistočno od doma Putalj, izvijestio je u nedjelju HGSS.

Kako se navodi u izvješću splitskog HGSS-a, noćas u 2:59 na dežurni telefon HGSS Stanice Split dobili su poziv od centra 112 da se u blizini planinarskog doma Putalj čuju glasovi za pomoć.

Na teren je izašla policija i vatrogasci, ali kako nisu mogli locirati gdje se unesrećena osoba nalazi, pozvali su HGSS.

Potom je na teren iz više pravaca krenula ekipa od 13 članova HGSS-a s jednim psom i dronom. Oko 4.35 unesrećeni je lociran uz pomoć drona sjeveroistočno od doma Putalj. Nakon što je pronađen i zbrinut, krenulo se u izvlačenje na vrh stijene.

Unesrećeni je bio u dobrom fizičkom stanju, ali jako prestrašen. Nakon izvlačenja na sigurno, predan je hitnoj medicinskoj pomoći oko 6 sati u nedjelju u ujutro, priopćili su su iz splitske stanice HGSS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2023 23:57