NAPETO U SABORU

Druga rasprava o opozivu Vilija Beroša: ‘Nakupilo se poprilično krimena, zdravstvo sve više propada‘

Vlada je odbila zahtjev za opozivom pa nema izgleda da Berošev impičment bude i ostvaren

Vili Beroš

 Damjan Tadic/Cropix

Poduža je lista onog što lijevo-liberalna saborska oporba stavlja na teret ministru zdravstva, Viliju Berošu, o čijem će opozivu danas raspravljati saborski zastupnici. To je drugi put u ovom mandatu da će se u Saboru tražiti njegov odlazak, no kako je Vlada odbila ovaj zahtjev nema izgleda da Berošev impeachment bude i ostvaren.

Naime, oporba drži da se tijekom njegova mandata nakupilo poprilično krimena zbog kojih je nužan odlazak ministra u važnom sektoru u kojem, tvrde, puno toga ne funkcionira i to na štetu građana.

Naglašava se da je slučaj Čavajda pokazao kako u dostupnosti pobačaja do 10. tjedna trudnoće puno toge ne funkcionira, a među ostalim i zato što u šest bolnica svi ginekolozi imaju priziv savjesti. Također se spominje i slučaj Cuspis i kupnja informatičke nadogradnje zdravstvenog sustava koja je plaćena čak 2,75 milijuna kuna što se smatra previsokom cijenom.

Smatra se da je i u borbi s pandemijom covida-19 Beroš imao velikih propusta zbog kojih je cijepljen premali broj građana, a i veliki broj umrlih potvrđuje da nije sve bilo na očekivanoj razini. Zaključak je da zdravstvo iz dana u dan sve više propada, a da u tome čelni čovjek sustava snosi najveći krivicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:12