PRVA DO KOVAČA

DRUGI ČOVJEK NAŠE DIPLOMACIJE Zamjenicom ministra vanjskih poslovaimenovana je sestra Zvonka Bušića

Šest ministara još čeka svoje zamjenike, a od oko 90 pomoćnika dosad su imenovana 62
 Ranko Šuvar / EPH

Ni nakon šestog tjedna Vlade kadroviranje po ministarstvima još nije završeno. Šest ministara još čeka svoje zamjenike, a od oko 90 pomoćnika, do jučer su imenovana 62. Bez zamjenika su ministar financija, ministrica uprave, ministrica rada, ministar poljoprivrede, ministar unutarnjih poslova, a u Ministarstvu branitelja još nema ni ministra pa je logično da nema ni zamjenika. Na jučerašnjem zatvorenom dijelu sjednice imenovana je samo jedna zamjenica, i to Zdravka Bušić, koja će biti desna ruka ministru vanjskih poslova Miru Kovaču.

Savjetnica u NSK

Z. Bušić je bila dugogodišnja savjetnica i ravnateljica arhiva u Uredu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, dva je puta bila zastupnica HDZ-a u Saboru, školovala se i živjela u SAD-u, gdje je završila studij političkih znanosti. Na početku 90-ih sudjelovala je u osnivanju HDZ-a i vratila se u Hrvatsku, od 2004. do 2011. radila je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici kao savjetnica za informatizaciju. Bila je i prva hrvatska europarlamentarka. Sestra je Zvonka Bušića, hrvatskog političkog emigranta.

Davor Trupković, konzervator iz Karlovca, postao je pomoćnik ministra kulture, a Zdravko Vukić, predsjednik Županijskog vijeća HSP AS Osječko-baranjske županije, imenovan je pomoćnikom ministra graditeljstva. Srećko Tomas, predsjednik županijske Akademske zajednice HDZ-a i dekan Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku, postao je pomoćnikom ministra obrazovanja, dok je drugim pomoćnikom imenovan Momir Karin, šef splitsko-dalmatinskog HSS-a i ravnatelj Obrtničko-industrijske škole u Imotskom.

Slavko Kovačević postao je pomoćnik ministra pravosuđa. Krunoslav Karalić s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, i bliski suradnik Mostova zastupnika Miroslava Šimića s kojim je bio u Udruzi GOGO, postao je pomoćnik ministra poljoprivrede.

Davor Romić dobio je još četiri pomoćnika: Tomislava Kiša, dosadašnjeg čelnika Sektora za zaštitu zdravlja životinja Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane, Nenada Šćulca, predstojnika Ureda gradonačelnika Buzeta, Ivicu Francetića, načelnika sektora šumarstva, te Zdravka Batraća, bivšeg HSS-ova čelnika Hrvatske poljoprivredne agencije.

Splitski reformist

Bernard Gršić, tajnik HDZ-ova Odbora za digitalno društvo i voditelj Službe za informacijsku sigurnost u HGK-u, postao je pomoćnik ministrice uprave. Bojan Hlača, istaknuti riječki HDZ-ovac, postao je šef Upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka. Na istu poziciju u Lučkoj upravi Zadar imenovan je Božidar Longin, zamjenik zadarskog župana. Zanimljivo, glavni Čačićev Reformist u Splitu, Joško Dvornik, postao je šef Upravnog vijeća Lučke uprave Split.

Novoimenovani pomoćnici ministara

Davor Trupković, pomoćnik ministra kulture

Zdravko Vukić, pomoćnikom ministra graditeljstva

Srećko Tomas, pomoćnik ministra obrazovanja

Momir Karin, pomoćnik ministra obrazovanja

Slavko Kovačević, pomoćnik ministra pravosuđa

Krunoslav Karali, pomoćnik ministra poljoprivrede

Bernard Gršić, pomoćnik ministrice uprave

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:09