GUŽVE NA CESTAMA

Drugi dan kaos na zagrebačkoj obilaznici: Kilometarske kolone od ranog jutra!

Kolone su se stvorile između čvorova Otok Svibovski i Kosnica, na dijelu zagrebačke obilaznice te između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ

Usporeno se vozi na dijelova autocesta A3 i A4

 Davor Pongracic/Cropix

Hrvatski autoklub izvijestio je u srijedu da je promet na gradskim cestama i obilaznicama pojačan te da su na mjestima na kojima su radovi u tijeku mogući zastoji i gužve.

Trenutno je između čvorova Otok Svibovski i Kosnica na Autocesti A3 Bregana-Lipovac aktivna samo jedna traka te se zbog toga stvorila kolona od oko šest kilometara.

Usporeno se zbog pripremne faze radova i postavljanja privremene regulacije na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jakuševec i Kosnica te na autocesti A3 Bregana-Lipovac između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ.

Nakon postavljanja privremene regulacije, vozit će se jednom stranom kolnika s po dva sužena prometna traka u oba smjera između čvorova Jakuševec i Kosnica te jednom stranom kolnika s po jednim prometnim trakom u oba smjera između naplate Zagreb istok i čvora Križ.

Bit će zatvoren čvor Ivanić Grad iz smjera Zagreba u smjeru Ivanić Grada te iz smjera Ivanić Grada u smjeru Lipovca. Bit će zatvoren i dio čvora Jakuševec.

Na 289. kilometru Autocesti A3 Bregana-Lipovac, nešto prije čvora Spačva, a u smjeru Lipovca, nalazi se predmet - betonska ploča na preticajnom traku.

Usporeno se vozi i između čvorova ZAGREB ISTOK i SESVETE na Autocesta A4 Goričan-Zagreb, a kolona automobila dugačka je oko dva kilometra. Sporije se vozi zbog radova na postavljanju privremene signalizacije za radove između čvora Kosnica i čvora Jakuševec.

Privremena regulacija prometa postavljena je na Autocesti A3 i zbog sanacije Jadranskog mosta te pojačanog priljeva vozila u prilazu čvora Jankomir i dalje prema gradu Zagrebu.

U srijedu kreće i sanacija objekta Gradna između čvorova Sv. Nedelja i Bobovica u smjeru Bregane te će se zbog nje voziti jednim prometnim trakom. Sanacija će trajati do 7. lipnja.

Dio čvora Jakuševec - ulazni krak čvora Jakuševec na autocestu A3 u smjeru Lipovca - bit će zatvoren od 12. travnja do 7. lipnja.

Podsjetimo, u utorak se na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jakuševec i Kosnica te između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ zbog početka radova i postavljanja privremene regulacije počelo voziti jednim prometnim trakom.

Nakon postavljanja privremene regulacije, vozit će se jednom stranom kolnika s po dva sužena prometna traka u oba smjera između čvorova Jakuševec i Kosnica te jednom stranom kolnika s po jednim prometnim trakom u oba smjera između naplate Zagreb istok i čvora Križ.

U oba smjera mogući su zastoji, osobito u vrijeme velike gustoće prometa.

Pojedine dionice Autoceste A6 Rijeka-Zagreb bit će zatvoreni od 12. do 25. travnja:

- 12./13. travnja od 21:00 sat do 6:00 sati dionica između čvorova Vrbovsko i Bosiljevo II u smjeru Zagreba/Dubrovnika;

- 13./14. travnja od 21:00 sat do 6:00 sati dionica između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora u smjeru Rijeke;

- 14./15. travnja od 21:00 sat do 6:00 sati dionica između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko u smjeru Zagreba/Dubrovnika;

- 17./18. travnja od 21:00 sat do 6:00 sati dionica između čvorova Ravna Gora i Delnice u smjeru Rijeke;

- 18./19. travnja od 21:00 sat do 6:00 sati dionica između čvorova Delnice i Ravna Gora u smjeru Zagreba/Dubrovnika;

- 19./20. i 20./21. travnja od 21:00 sat do 6:00 sati zbog radova bit će zatvorena dionica između čvorova Delnice i Kikovica u smjeru Rijeke;

- 21./22. i 24./25. travnja od 21:00 sat do 6:00 sati zbog radova bit će zatvorena dionica između čvorova Kikovica i Delnice u smjeru Zagreba/Dubrovnika.

Hrvatski autoklub upućuje vozače da se okrenu obilaznim putevima i brzinu prilagode uvjetima na cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:40