VELIK ODAZIV

Država od prodaje službenih automobila zaradila 200.000 eura: Dolazim već par godina, ali to je mačak u vreći‘

Policija, razna ministarstva i pošta održali su javnu dražbu velikog broja starih vozila

Vozila s javne dražbe

Država prodaje, zainteresirani kupuju. Na meniju je 130 vozila različitih kategorija i cijena.

"Velik je odaziv, velika je ponuda vozila, zastupljeni su svi segmenti vozila, motocikli, mopedi, preko osobnih automobila, gospodarskih vozila, pa do radnih strojeva, ujedno jedan radni stroj je postigao najveću cijenu na ovoj dražbi -14.200 eura", rekao je za Dnevnik Nove TV Mario Perić, organizator licitacije.

Do vozila se dolazi po principu viđeno-kupljeno. Nemoguće ga je provjeriti, upaliti ili vidjeti stvarnu kilometražu.

"Dolazim već par godina, zadovoljan sam. Kupio sam nešto što sam mislio i nešto što nisam, uglavnom kupio sam dosta vozila. To je mačak u vreći, mi dosta vozila iskoristimo za dijelove pa tako na nekom dobijemo, na nekom izgubimo, u suštini dobijemo kad gledamo što smo sve kupili", poručio je jedan od kupaca Mario Čutura.

Za sudjelovanje je potrebna jamčevina. Ako ništa ne kupite, ona vam se vraća.

"Cijene su otišle bar za ova tri predmeta koja sam licitirao, dva motora i jedan auto, otišle su po nekoj tržišnoj vrijednosti ovdje na žalost na licitaciji kad dođete gledati auto, ne možete vidjeti što je, ne možete probati, ne možete se uvjeriti vrijedi li te novce, tako da je to rizik", objasnio je jedan od kupaca Hrvoje Čižmek.

Iskusno oko rizik kupovine može dobro procijeniti. Uglavnom je riječ o ljudima iz struke.

"Ljudi kupuju po desetak automobila, kupuju za dijelove, prepravljaju, preprodaju, zarade. Morate imati uz sebe mehaničara koji se dobro razumije pri pregledu, dan prije je pregled svih vozila, morate imati nekog tko se razumije", istaknuo je Ivan Šućur, kupac.

"Motore smo gledali, ali je cijena otišla skoro da ga kupiš drugdje složenog", požalio se kupac Roman.

I dok je za neke automobile potrebno tek kemijsko čišćenje da ga možete voziti, oko nekih da biste ih vratili na prometnice, trebat će se poprilično potruditi, javlja Dnevnik Nove TV.

Od ovog šopinga u državnu blagajnu slit će se oko 200 tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 13:25