SABOR

'DRŽAVA TREBA PREUZETI BRIGU O VUKOVARSKOJ BOLNICI' Sadašnji dug vukovarske bolnice iznosi oko 150 milijuna kuna

Saborski zastupnici podržali su četvrtak Vladin prijedlog da se osnivačka prava nad Općom županijskom bolnicom Vukovar sa Vukovarsko-srijemske županije prenesu na državu, čime bi ta bolnica postala Nacionalna memorijalna bolnica, a svu brigu o njoj preuzelo bi Ministarstvo zdravstva.

Teško da bi netko mogao biti protiv da se vukovarsku bolnicu proglasi bolnicom prioritetne državne važnosti, jasno je da vukovarska bolnica to zaslužuje, naglasili su Nada Turina Đurić (Glas) i Željko Jovanović (SDP).

Glasova zastupnica pritom ističe kako hrvatski sustav općih bolnica ima financijske, ali i probleme manjka radne i stručne snage, što bi trebalo sustavno riješiti. Sadašnji dug vukovarske bolnice iznosi oko 150 milijuna kuna, sa čim se županija sa svojim kapacitetima ne može nositi, kaže zastupnica.

Ines Strenja (Most) uvjerena je kako će državna briga o bolnici stabilizirati njeno poslovanje. Ta bolnica zaslužuje posebnu poziciju, zaslužuje da ostane svjetionik u hrvatskoj povijesti, istaknula je.

Ne treba posebno isticati da je ta bolnica jedina zdravstvena ustanova koja je duboko urezana u svijest hrvatskog naroda, ona najbolje opisuje što je bio Domovinski rat i kakav smo narod, naglasila je Marijana Balić (HDZ).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:13