COVID-STRATEGIJA

Državna agencija dala 95.000 kuna za računala za radnike koji rade od kuće

Kompjutori su nabavljeni za 13 od 16 djelatnika, a u Agenciji tvrde da se investicija isplatila
 Danijel Soldo/Cropix

Kako bi radnicima u vrijeme pandemije omogućili rad od kuće, Agencija za sigurnost željezničkog prometa lani je utrošila 95 tisuća kuna s PDV-om kako bi za 13 od ukupno 16 svojih djelatnika nabavila računala te računalne programe koji su instalirani u njihovim domovima.

Na investiciju su se odlučili, pojasnili su, nakon što je ovlašteni informatičar napravio analizu raspoložive opreme za spajanje na njihov sustav, a investicija se, tvrde, pokazala opravdanom jer je radnicima omogućila sudjelovanje na videokonferencijama koje se inače održavaju uživo u Francuskoj, a posebno za obavljanje redovitih poslova agencije kao što su izdavanje dozvola za strojovođe, obavljanje nadzora sustava upravljanja sigurnošću kod upravitelja infrastrukture, izdavanja rješenja za strukturne podsustave, nadzor rizika sukladno Uredbi EU te ostalih poslova iz nadležnosti Agencije.

"Sva računala su zadužena imenom i prezimenom i inventurnim brojem te su i dalje kod zaposlenika koji ih koriste po potrebi rada od kuće u slučaju izolacija ili oboljenja, kao i za rad na terenu prilikom inspekcijskih nadzora", poručili su iz agencije, dodavši i kako je institucija u istoj godina ostvarila i neke uštede.

Među njima, ističe se ušteda od 65 tisuća kuna na ime službenih putovanja, 20 tisuća kuna na ime troškova režija te još 20 tisuća na ime tekućeg održavanja.

Poručuju i kako je odgođena nabava mobitela u vrijednosti od 10 tisuća kuna, a koji su posljednji put nabavljeni 2015. godine.

Osim toga, iz Agencije su poručili kako ni jedan radnik nije dobio spomenutu imovinu, već ju je zadužio sukladno organizacijskim postupcima i dužan ju je vratiti u Agenciju sukladno uvjetima kako je propisano općim aktima Agencije.

- Ova imovina je popisana i nalazi se u knjigovodstvenim knjigama Agencije i vlasništvo je Agencije - kazali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:10