POVEĆANI TROŠKOVI

Državna jamstva za završetak brodova u riječkom brodogradilištu 3.maj

Gradnja broda će prouzročiti gubitak od četiri milijuna dolara, pa je brodogradilištu potrebno dodatnih 33,8 milijuna kuna

Tomislav Ćorić

 Damir Krajač/Cropix

Vlada je u srijedu odobrila državno jamstvo 3. maju za zaduženje za obrtna sredstva radi pokrića povećanih troškova započetih gradnji, u visini 90 milijuna kuna.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić rekao je kako je ministarstvo zahtjev za jamstvom dobilo u siječnju te da je zbog poremećaja na tržištu uzrokovanog covidom došlo do kašnjenja u isporuci boje, što se odrazilo na zadnje radove na završetku broda za koji je isporuka najavljena za 14. ožujka ove godine.

Gradnja tog broda prouzročit će gubitak od četiri milijuna dolara, pa je brodogradilištu potrebno dodatnih 33,8 milijuna kuna.

Najvažniji financijski doprinos, kazao je Ćorić, očekuje se od novogradnje 514. Ćorić je podsjetio da je kupoprodajni ugovor za tu novogradnju potpisan 15. prosinca 2021. između države i društva Pythagoras Shipping Company Ltd., Marshall Islands kao kupca te društva Neptune Lines kao ponuditelja.

Isporuka tog broda predviđena je za 2. lipnja ove godine, no i za završetak tog broda potrebna su dodatna sredstva, zaključio je Ćorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 15:46