‘GOVORI NEISTINU‘

Državne nekretnine reagirale na optužbe zviždačice: ‘Želi si priskrbiti bolju poziciju u sudskim postupcima‘

Tvrdnje Maje Đerek da razlog njezina otkaza nije skrivljeno ponašanje, već prijave koje je podnosila, su neistine, tvrde

Adrijana Cvrtila (u sredini), Romana Nikoloić (desno) i Maja Đerek (lijevo)

 Damjan Tadic/Cropix

Državne nekretnine odbacile su u utorak u priopćenju tvrdnje bivše zaposlenice Maje Đerek o poslovanju toga trgovačkog društva, ocjenjujući da Đerek time želi priskrbiti bolju poziciju u sudskim postupcima koje vodi protiv Društva i staviti se u ulogu zviždačice.

Društvo je poslovalo i posluje zakonito, a temeljem provedenih revizorskih procedura nisu utvrđene nepravilnosti ili nezakonitosti, a mišljenje je revizora da Društvo istinito i fer prikazuje financijski položaj, kaže se u priopćenju.

Tvrdnje Maje Đerek da razlog njezina otkaza nije skrivljeno ponašanje, već prijave koje je podnosila su neistine, što je u prosincu 2021. demantiralo i pravomoćno drugostupanjsko rješenje Županijskog suda, poručuju Državne nekretnine.

Tim rješenjem utvrđeno je da Đerek nije dokazala da je izvršila unutarnje ili vanjsko prijavljivanje nepravilnosti ili nezakonitosti u radu Državnih nekretnina pa to nije razlog njezina otkaza, kažu.

"Niz paušalnih i neutemeljenih ocjena koje iznosi Maja Đerek, Nekretnine su više puta demantirale. Ona time vrši medijski pritisak upravo tjedan dana prije nego se nastavlja ročište za radni spor".

Kako se upravlja poslovnim prostorima također je javno dostupna informacija pa su razvidne neistine koje je iznijela kao bivša direktorica Sektora za poslovne prostore, za čije poslove je i sama bila odgovorna kao tadašnja čelnica sektora.

S obzirom na radni spor koji je u tijeku Društvo neće detaljnije komentirati istup Maje Đerek te će se o svemu oglasiti po završetku spora, kaže se u priopćenju.

Đerek je danas u Saboru izjavila da je prijavila koruptivne radnje i nezakonitosti u Državnim nekretninama i nakon nekoliko mjeseci dobila otkaz.

Kaže da je prijavljivala to što postoji puno državnih prostora i stanova za koje se uopće nije naplaćivalo korištenje, da postoje ugovori o zakupu koji se nisu fakturirali, da se bespravno koriste poslovni prostori i daju u podzakup, a prijavljivala je i da su njezini nadređeni štitili određene osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2023 19:24