BARBARIĆ U PROBLEMU

Državni inspektorat: Kazneno smo prijavili šefa Uprave HEP-a zbog protupropisne gradnje na Hvaru

Barbariću su do sada izrečene tri novčane kazne

Frane Barbarić

 Damjan Tadic/Cropix

Državni inspektorat podnio je kaznenu prijavu protiv predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića zbog gradnje protivne propisima na otoku Hvaru, potvrđeno je Hini u petak iz Inspektorata koji navodi i da su Barbariću do sada izrečene tri novčane kazne.

U odgovoru na upit Hine tragom informacije objavljene na N1 o podnošenju kaznene prijave protiv Barbarića, iz Državnog inspektorata su poručili da je inspekcijski nadzor njihove građevinske inspekcije u tijeku te da je podnesena kaznena prijava.

"Naime, građevinska inspekcija temeljem inspekcijskog očevida i utvrđenog činjeničnijeg stanja u inspekcijskom nadzoru poduzima upravne i prekršajne mjere sukladno zakonskim propisima. Nastavno na navedeno, između ostaloga, podnesena je i kaznena prijava za kazneno dijelu propisano čl. 212. Kaznenog zakona", stoji u odgovoru Hini.

Prema tom članku onoga tko gradi protivno propisima u području koje je propisom ili odlukom nadležnog tijela proglašeno zaštićenom prirodnom vrijednosti, kulturnim dobrom ili drugim područjem od posebnog interesa za državu, kaznit će se zatvorom od šest mjeseci do pet godina.

Iz Inspektorata zaključno navode i da se, sukladno Zakonu o Državnom inspektoratu, nezakonitog graditelja na izvršenje rješenja o uklanjanju prisiljava "izricanjem tri novčane kazne".

Ako investitor ni tada ne postupi po Rješenju, podsjećaju iz Inspektorata, izvršenju rješenja pristupa se putem treće osobe na trošak investitora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:52