ZAŠTITA POTROŠAČA

Državni inspektorat pojačava nadzor za ‘Black Friday‘, evo što će se posebno nadzirati

Posebnim oblicima prodaje smatra prodaja proizvoda i usluga po cijenama nižim od cijena u redovnoj prodaji
 Gabriel Bouys/AFP

Tržišna inspekcija Državnog inspektorata pojačano nadzire posebne oblike prodaje pod nazivom "Black friday" ili "Crni petak", izvijestili su u srijedu iz Državnog inspektorata.

"Pojačani nadzori, osim u petak 27. studenog, obavljaju se već sada te će se obavljati i nakon toga dana, ovisno o oglašavanju od strane trgovaca", ističu iz Državnog inspektorata.

U inspekcijskim nadzorima, kako navode, prvenstveno se nadziru odredbe Zakona o zaštiti potrošača kojima se uređuje isticanje cijena proizvoda pri obavljanju posebnih oblika prodaje te vezano uz to nepoštena poslovna praksa trgovca u odnosu prema potrošačima.

Iz Inspektorata napominju kako se sukladno Zakonu o zaštiti potrošača posebnim oblicima prodaje smatra prodaja proizvoda i usluga po cijenama nižim od cijena u redovnoj prodaji.

Ta prodaja obuhvaća, između ostalog, akcijsku prodaju, rasprodaju, sezonsko sniženje, prodaju proizvoda s greškom i prodaju proizvoda kojima istječe rok uporabe, kao i prodaje pri kojima se koriste i drugi nazivi različiti od navedenih, u ovom slučaju "Black friday" ili "Crni petak", kaže se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:58