REAKCIJE NA OPTUŽBE ZA MANIPULACIJU

Državni tajnik Glunčić: 'Buljan Culej zadovoljava uvjete natječaja, čitav postupak je transparentan'

Na fotografiji: Matko Glunčić, državni tajnik
 Matija Djanjesic / CROPIX

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (MZO) Matko Glunčić reagirao je u srijedu na optužbe Ivice Puljka iz stranke Pametno za navodnu manipulaciju natječajem za članove Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu, ustvrdivši kako je njezina voditeljica Jasminka Buljan Culej zadovoljila uvjete natječaja te je njezin odabir bio zakonit a čitav postupak transparentan, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade RH.

"Javni natječaj za voditelja i članove Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme objavljen je 15. siječnja 2018. Postupak izbora je poznat i transparentan, jednako kao što je bio i izbor iz travnja 2017., bez obzira na tendenciozne analize pojedinih kandidata", ističe se u priopćenju.

Iz novog natječaja razvidno je da svi kandidati moraju ispunjavati minimalne uvjete, a uključeni su i dodatni kriteriji koji služe kako bi se kandidat mogao dodatno vrednovati, napominje se, dodajući da će postupak vrednovanja uključiti i kvalitativnu i kvantitativnu analizu prijavljenih kandidata kako bi se dobila stručna i pluralistička radna skupina.

"Natječaj za voditelja ERS-a iz travnja 2017. sadržavao je pet kategorija i svaki kandidat se mogao prijaviti na jednu od tih pet kategorija. Jasminka Buljan Culej se prijavila u petoj kategoriji te je prema uvjetima natječaja za tu kategoriju izabrana zakonito jer je zadovoljila minimalne i dodatne uvjete", stoji u priopćenju.

Član Predsjedništva stranke Pametno Ivica Puljak izrazio je u srijedu, na temelju rezultata analize javnih dokumenata za prvi natječaj za voditelja Ekspertne skupine za kurikularnu reformu, sumnju u manipuliranje natječajem, ustvrdivši kako nema dokaza da Jasminka Buljan Culej, koja je izabrana za voditeljicu Ekspertne radne skupine, ispunjava uvjete natječaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:02