TRODNEVNI POSJET

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin doputovao u Zagreb

Parolin je doputovao u Zagreb povodom 30. obljetnice priznanja Hrvatske te 25. obljetnice ratifikacije triju Ugovora

Pietro Parolin

 Tiziana FABI/AFP

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin doputovao je u utorak u Zagreb, u trodnevni posjet tijekom kojega će se sastati s najvišim hrvatskim vjerskim i političkim čelnicima, priopćeno je iz Zagrebačke nadbiskupije.

Parolin je doputovao u Zagreb povodom 30. obljetnice priznanja Hrvatske te 25. obljetnice ratifikacije triju Ugovora između Svete Stolice i Hrvatske. Kako je priopćeno, Parolina je u Međunarodnoj zračnoj luci „Franjo Tuđman“ dočekalo izaslanstvo na čelu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem.

Parolin će u Hrvatskoj boraviti do četvrtka, 12. svibnja. U srijedu će se u sjedištu HBK na zagrebačkom Ksaveru sastati s članovima Hrvatske biskupske konferencije, a kasnije istog dana predvodit će euharistijsko slavlje u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu u Zagrebu.

U četvrtak bi se u prijepodnevnim satima trebao susresti s predsjednikom vlade Andrejom Plenkovićem i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem. U Hrvatskom saboru održat će prigodni govor, a poslije toga susrest će se s predsjednikom države Zoranom Milanovićem, priopćeno je iz Zagrebačke nadbiskupije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2022 21:15