‘BILO JE TO 2011.‘

Državni tajnik tvrdi da mu je Vidović Krišto nudila mito: ‘Ako mi nešto riješiš, dobit ćeš 100.000 eura‘

Tvrdi da joj je trebalo srediti lokaciju za neki trgovački centar u Vukovaru

Karolina Vidović Krišto i Mladen Pavić

 Cropix/

Mladen Pavić, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, ispričao je za Glas Slavonije razgovor koji je imao sa zastupnicom Karolinom Vidović Krišto pije 13 godine.

Prisjetio se susreta s Vidović Krišto (OIP) iz 2011. godine, koja je tada bila novinarka HRT-a, te je na njezin račun iznio tešku optužbu.

Tada je, podsjeća, obnašao dužnost glasnogovornika Vlade, ujedno i državnog tajnika. Tvrdi da je došla k njemu u ured u zgradu Vlade, što se, dodaje Pavić, može potvrditi prema evidenciji iz knjige ulazaka i posjetitelja.

- Karolina je započela priču: "Znaš, plaće na HRT-u i nisu neke naročite. Tako ti i ja radim za jedan strani trgovački lanac. Pomažem im u rješavanju i pronalasku lokacija za izgradnju novih dućana... već sam im riješila 5-6 lokacija. Tebe sam trebala da mi pomogneš za jedan novi centar, to ti je u Vukovaru - ispričao je Pavić.

- Trebalo bi nešto intervenirati u gradu... oko planova izgradnje, GUP-a ili čega već... Tebi to nije nikakav problem, ti poznaješ tamo sve njih iz Vukovara, govorila je Vidović Krišto, kako tvrdi Pavić.

Potom mu je ponudila mito.

- Znaš, ako mi to riješiš, tvojih je 100.000 eura... a ako treba i tamo nekomu nešto, ispričao je.

Mladen Pavić tvrdi da joj je tada rekao da je razgovor završen. Dodaje kako ona nije odustajala, pa mu je poručila da "ipak razmisli".

- Ponovio sam joj da smo završili s kavom i razgovorom - ističe Pavić.

Karolina Vidović Krišto demantirala je sve tvrdnje, govoreći da je to “potpuna izmišljotina i laž”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 21:16