OSTALI BEZ PRIMANJA

DRŽAVNOJ UPRAVI KASNE PLAĆE Obećali da će biti najkasnije do 15. siječnja

U Ministarstvu financija poručili su kako je novac za plaće osiguran, ali nisu dali konkretan odgovor na pitanje zašto onda plaće nisu isplaćene
 CROPIX

ZAGREB - Dio zaposlenih u državnoj upravi još uvijek nije dobio plaće za prosinac, što je kašnjenje u odnosu na dosadašnju praksu, jer su plaće isplaćivane najkasnije koji dan nakon petog u mjesecu, piše Novi list.

Razlog nije, kako je to bio u dosadašnjim slučajevima, to što tijela državne uprave u kojima rade nisu ušla u Centralni obračun plaća. Naime, plaće nisu dobili ni u onim ministarstvima koja su odavno ispoštovala zadane obveze, predala podatke za sve zaposlene i već mjesecima isplaćuju plaće preko COP-a.

U Ministarstvu financija za Novi list su odgovorili kako je novac za plaće osiguran, ali nisu dali konkretan odgovor na pitanje zašto onda plaće nisu isplaćene. Sličan odgovor stigao je i iz Fine.

Plaće do jučer nisu bile isplaćene ni na sudovima, državnim odvjetništvima, pa i samom Ministarstvu pravosuđa, a tvrdi se kako će plaće biti isplaćene do 15. siječnja.

Njihovi zaposlenici su, naime, mailom obavješteni o kašnjenju plaće koje je obrazloženo činjenicom da nisu osigurani valjani, novi JOPPD obrasci koji se implementiraju u COP.

No, teško da to može biti objašnjenje u ostatku drževne uprave jer preko COP-a plaću prima manje od polovice zaposlenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:35