OLUJNO NEVRIJEME

Dubrovačke ulice poplavljene, na magistrali vozači zarobljeni u automobilima

U Puli i njezinoj okolici zbog velike količine vode zatvorena je za promet dionica Ipsilona od Pule do Kanfanara, te stara cesta od Pule do Bala
Dubrovnik, 210610.Uslijed jakog pljuska koje je padalo na podrucju Dubrovnik poplavljen je centr Dubrovnika.Na fotografiji: Stradun pod vodom.Foto: Mark Thomas / DUBROVACKI VJESNIK / CROPIX
 Mark Thomas / DUBROVACKI VJESNIK

Nevrijeme s jakom grmljavinom te olujnim vjetrom pogodilo je u nedjelju navečer neke dijelove Hrvatske.

U Puli i njezinoj okolici zbog velike količine vode zatvorena je za promet dionica Ipsilona od Pule do Kanfanara, te stara cesta od Pule do Bala. Poplavljeni su podrumi u Štinjanu, a u Fažani je tijekom dana palo 60 litara kiše po metru kvadratnom.

U Dubrovniku je nevrijeme praćeno jakom kišom potopilo ulice. Na nekim dijelovima Jadranske magistrale voda je duboka i pola metra, a vozači su zarobljeni u svojim vozilima. Zbog odrona je zatvorena magistrala, a obilazak se odvija kroz grad, javlja HAK.

Na području Zaprešića zatvorena je županijska cesta Donja Bistra-Jakovlje zbog poplave. Promet se odvija okolnim cestama.

U noći između nedjelje i ponedjeljka Metković i dolinu Neretve zahvatila je olujna južina praćeno jakom kišom. Motritelj meterološke postaje u Metkoviću, Dragan Tolić do 11 sati zabilježio je tridesetak litara kiše po metru kvadratnom, što su poprilično visoke vrijednosti padalina u studenom. Osim oborinske vode, koja se nakon pljuska zadržavala na kolniku, nevrijeme nije pričinilo nikakvu materijalnu štetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:24