MATO FRANKOVIĆ

Dubrovački gradonačelnik reagirao zbog pjesme koju su pustili na prosvjedu: ‘Koje licemjerstvo...‘

HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika reagirao je na današnji anti-korona skup u Zagrebu
Mato Franković
 Bozo Radić/Cropix

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu danas je održan Festival slobode na kojem su se okupili protivnici korona-mjera. Prosvjednici su došli oboružani transparentima na kojima se, između ostaloga, pisalo ”Dosta je tiranije”, ”Hrvatsku ubijaju korupcija i HDZ, a ne koronavirus”, "Stop nametanju cjepiva i stožerske diktature” itd.

S razglasa se čula i 'Himna slobodi', himna koju je napisao dubrovački pjesnik Ivan Gundulić. To se nije svidjelo HDZ-ovom gradonačelniku Dubrovnika Mati Frankoviću koji se o svemu oglasio na Facebooku.

- Danas su na skupu nazvanom "Festival slobode" sa zvučnika pustili Gundulićevu 'Himnu Slobodi'. Koje licemjerstvo. Pitam se jesu li svjesni ti koji zazivaju "njihovu" slobodu što SLOBODA zapravo znači? Jer prakticiranje slobode kao jednog od temeljnih ljudskih prava nosi odgovornost, a izražavanje naše slobode nikada ne smije ograničavati slobodu drugih. Vjerujem i da pročitaju ovo opet neće shvatiti i to ne zato što ne razumiju, nego zato što ne žele razumjeti, napisao je Franković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:09