UGROŽEN TURIZAM

Dubrovački gradonačelnik zbog moguće karantene pisao britanskom premijeru Johnsonu

Molim Vas da prilikom donošenja odluka promatrate Hrvatsku i po njezinim regijama, a ne samo kao cjelinu, napisao je Mato Franković
Mato Franković
 Niksa Duper/CROPIX

Nakon što je dio britanskih medija objavio da bi se za turiste koji se u tu zemlju vraćaju iz Hrvatske mogla uvesti dvotjedna karantena, dubrovački gradonačelnik Mato Franković pisao je u četvrtak premijeru Borisu Johnsonu s molbom da pri donošenju odluke Hrvatsku promatra po regijama, a ne u cjelini.

Franković je u pismu britanskom premijeru podsjetio kako su Britanci tradicionalno najbrojniji gosti u Dubrovniku te da je desetljećima razvijan odnos utemeljen na prijateljstvu.

- Znam da ste dobro upoznati s ovim dijelom Hrvatske i to je jedan od razloga zašto se obraćam upravo Vama osobno. Ukupan broj pozitivnih covid-19 slučajeva s područja grada Dubrovnika je tri, a trenutačno se u našem gradu odmara više od osam tisuća turista. Na svim razinama ulažemo maksimalne napore kako bismo održali povoljnu epidemiološku sliku te svim našim gostima pružili ugodan i siguran boravak - stoji u Frankovićevu pismu Johnsonu.

Franković je istaknuo kako je Dubrovnik jedno od najsigurnijih europskih odredišta za putovanja s detaljnim protokolima u svim situacijama pa i u postupcima ako broj zaraženih počne rasti.

- Uzimajući sve spomenuto u obzir te uvažavajući činjenicu da dubrovački turizam ovisi o tržištu Ujedinjenog Kraljevstva, molim Vas da prilikom donošenja odluka promatrate Hrvatsku i po njezinim regijama, a ne samo kao cjelinu - zaključio je Franković.

Pismo poslano premijeru Johnsonu Franković je poslao i hrvatskom veleposlanstvu u Ujedinjenom Kraljevstvu te veleposlanstvu Ujedinjenog Kraljevstva u Hrvatskoj.

Prema objavama britanskih medija, Hrvatska bi se, uz Belgiju i Luksemburg, mogla pridružiti Španjolskoj, za koju je mjera dvotjedne karantene izrečena prošloga vikenda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:44