'TO NIJE STAV KLUBA'

DUBROVAČKI STOLNOTENISKI KLUB LIBERTAS MARINKOLOR 'Najžešće osuđujemo svaki neprimjeren komentar kojim se Tan Ruiwua povezuje s koronavirusom'

Tan Ruiwu (arhivska fotografija)
 Ronald Goršić / CROPIX

Nakon što smo pisali o tome kako se hrvatskog državljana kineskog podrijetla Tana Ruiwua neukusno vrijeđalo u komentarima ispod objava na Facebook stranici dubrovačkog stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor, oglasili su se iz samog kluba.

Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor najžešće osuđuje svaki neprimjeren komentar i javnu objavu na račun igrača STK StaRR Tan Ruiwu-a u kojem ga se povezuje s koronavirusom - stoji u njihovom priopćenju.

- Jednako tako, želimo istaknuti kako objave na društvenim mrežama nisu stav našeg kluba, niti naših navijača, već pojedinaca. U potpunosti se ograđujemo od takvih navoda i objava te se, još jednom ispričavamo. Utakmica, odigrana u Dubrovniku, 15. Veljače 2020., s početkom u 17 sati, prema navodima suca meča, koji je došao iz Splita, ali i predsjednika STK StaRR Ronalda Ređepa, protekla je bez ikakvih incidenata, a cijeli meč prošao je bez ikakvih negativnih konotacija, što je vidljivo iz službenog zapisnika s meča. STK StaRR na meč nije imao nikakvih primjedbi, a zapisnik dostavljamo u privitku.

Jednako tako, u priopćenju za koje je navedeno kako je poslano iz STK StaRR stoji kako 'kad je dubrovački klub shvatio da će izgubiti, osvanule su neprimjerene riječi'. STK Libertas Marinkolor od početka je ušao u meč svjesno. Od početka sezone najavljivali smo kako je StaRR jača momčad što je vidljivo i iz dosadašnjih medijskih istupa naših igrača i čelnika kluba. Još jednom ponavljamo, sve napisano za svaku je osudu te ni u kojem slučaju nije stav kluba.

Jednako tako, navedeno je kako je na susretu u Varaždinu predsjednik STK Libertas Marinkolora Marinko Matulović zbog neprimjerenog ponašanja ispraćen od osoba iz osiguranja. Ovakav navod u potpunosti je suprotan s istinom. O navedenom događaju postoji službeni zapisnik, kao i očitovanje voditelja HEP Superlige koje je dostupno u Hrvatskom stolnoteniskom savezu. Iz očitovanja je razvidno kako je domaćin, STK StaRR, potpuno neprimjereno reagirao prema potpredsjedniku Stolnoteniskog saveza i predsjedniku STK Libertas Marinkolor Marinku Matuloviću.

Jednako tako, želimo istaknuti kako je predsjednik STK StaRR Ronald Ređep u objavama na društvenim mrežama, neposredno nakon meča isticao svoje zadovoljstvo organizacijom i kvalitetom susreta. Jednako tako, za Dubrovačku televiziju, u izjavi je isto i ponovio.

Za televiziju je kazao: 'Čestitam ekipi Dubrovnika. Uvijek je dobro da imamo takve mečeve. Premalo je takvih mečeva u Hrvatskoj i to je ono što donosi publiku u dvoranu.'

Još jednom oštro osuđujemo svaku vrstu vrijeđanja usmjerenu prema bilo kojoj osobi. Od navoda na društvenim mrežama usmjerenima prema gospodinu Tanu Ruiwu klub i uprava se ograđuju te se iskreno ispričavamo - stoji u priopćenju kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:58