UPISI NA FAKULTETE

Dubrovnik će po prvi put u povijesti biti domaćin EXPO smotre visokoobrazovnih institucija

Smotra će se održati u hotelu Rixos Premium Dubrovnik, 18. i 19. listopada 2021. godine od 9 do 18 sati
EXPO smotra Dubrovnik
 Ckm Dubrovnik

Centar za karijere mladih (CKM) Dubrovnik, osnovan 2015. godine s ciljem podizanja svijesti o važnosti cjeloživotnog obrazovanja, formalne i neformalne edukacije te razvoj osobnih i profesionalnih vještina mladih organizira, po prvi put na jugu Hrvatske, EXPO smotru za srednjoškolce iz regije kako bi se visokoobrazovne institucije predstavile maturantima iz svih srednjih škola u Dubrovačko- neretvanskoj županiji, te njihovim vršnjacima iz Splitsko - dalmatinske županije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

image
Ckm Dubrovnik

Smotra će se održati u hotelu Rixos Premium Dubrovnik, 18. i 19. listopada 2021. godine od 9 do 18 sati, a podržale su je neke od ponajboljih hrvatskih obrazovnih institucija, pa će tako više od 1500 maturanata kroz dva dana imati priliku upoznati se s programima Visokog učilišta Algebra, RIT Croatia, Zagrebačke škole ekonomije i managementa, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku, University Collegea Aspira, Sveučilišta VERN', Hrvatskog katoličkog sveučilište, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno - matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagreb, Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Učilišta Profokus. Srednjoškolcima će se u formi izlagača i panelista predstaviti i Predstavništvo Europske komisije u RH, a naglasak će staviti na Konferenciju o budućnosti Europe i programe za mlade.

image
Ckm Dubrovnik

Predsjednik CKM Dubrovnik Marko Žmirak ističe: 'I sami smo se susreli s brojnim izazovima tijekom upisa na fakultet s obzirom na to kako većina nas nije bila u mogućnosti otići u druge gradove informirati se o dostupnim studijskim programima. Već mjesecima radimo na Smotri koja će pomoći našim maturantima, posebice nakon dvije izazovne pandemijske školske godine. Iznimno cijenimo podršku institucija koje će se predstaviti, kao i svih sponzora koji su prepoznali našu ideju unatoč krizi u kojoj su se gotovo sve tvrtke našle. Zahvaljujemo se i Predstavništvu Europske komisije u RH i Gradu Dubrovniku koji su bez puno razmišljanja prepoznali vrijednost EXPO-a i dali nam svoju podršku. Želimo ovo napraviti za našu lokalnu zajednicu i za sve mlade kojima izbor fakulteta ili daljnjih edukacija predstavlja jedan od najizazovnijih perioda u životu.'

image
Ckm Dubrovnik

Organizatori pripremaju i bogat panel program koji će trajati tijekom cijelog održavanja smotre, a prilika je to za sve zainteresirane da od dekana, prodekana, profesora, studenata i alumnija obrazovnih institucija koje će se na smotri predstavljati, iz “prve ruke” doznaju zašto je važno ulagati u obrazovanje, koja je budućnost obrazovanja i zašto su upravo njihovi studijski programi najbolji izbor. Osim predstavljanja studijskih programa kroz panel će se govoriti o tome imamo li svi jednak pristup obrazovanju, možemo li svi biti influenceri, kako je pandemija koronavirusa izmijenila tržište rada i obrazovanje i druge aktualne teme.

Detaljno se o cijelom programu možete informirati putem službene stranice https://exposmotra.hr/, Instagram profila i Facebook stranice EXPO smotre.

Organizator osigurava besplatan prijevoz i besplatno antigensko testiranja za sve srednjoškolce koji će u pratnji nastavnika dolaziti na Smotru u manjim grupama, a dobrodošli su se pridružiti i svi zainteresirani koji će prilikom ulaska morati predočiti potvrdu o cijepljenju ili preboljenju koronavirusa, a mogu se testirati i na samom događaju uz prethodnu najavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2022 14:39