LOKALNI IZBORI

Dubrovnik: Končevski i Matić su kandidati DP-a za gradonačelnicu i župana

Kandidatkinja za gradonačelnicu Ivana Končevski istaknula je kako su u središtu programa demografija i mlade obitelji
Ivana Končevski
 Božo Radić/Cropix

Ivana Končevski za gradonačelnicu Dubrovnika i Ivica Matić za dubrovačko-neretvanskog župana kandidati su Domovinskog pokreta na lokalnim izborima, objavljeno je u subotu na konferenciji za medije te stranke pred dubrovačkom crkvom sv. Vlahe.

Kandidat za župana, umirovljeni pomorski kapetan Ivica Matić rekao je kako je kriza pokazala kako se ne smije oslanjati samo na turizam, već turizam mora potaknuti razvitak ekološke poljoprivrede i drugih grana gospodarstva.

"Poljoprivreda mora biti samoodrživa, za proizvodnju hrane za cijelu županiju. Treba razviti infrastrukturu i pronaći sredstva za mala obiteljska gospodarstva i obrte, te organizirati poduzetničke zone bez parafiskalnih nameta", rekao je Matić.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Dubrovnika poduzetnica Ivana Končevski istaknula je kako su u središtu programa demografija i mlade obitelji.

"Želimo uvesti besplatan vrtić za sve, ali to ne znači puno ako mlade obitelji nemaju posla ni stan. Uz to, grozim se što trideset godina nakon Domovinskog rata u Dubrovniku još uvijek neki branitelji nemaju riješeno stambeno pitanje", rekla je Končevski, koja se zalaže i za povratak zidina Gradu Dubrovniku te spomenika braniteljima na Pile, kao i ulaganje u filmsku industriju.

Medijima su se tom prilikom obratili i organizacijski tajnik DP-a Darijo Žepina te saborski zastupnik DP-a Ante Prkačin.

Kandidatkinja za zamjenicu Ivani Končevski je Nikica Bautović Ramljak, a kandidat za zamjenika Ivici Matiću je Vedran Violić.

Domovinski pokret u Dubrovačko-neretvanskoj županiji broji oko 400 članova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:18