EVAKUIRANI BUGARSKIM AVIONOM

Dugo očekivani zagrljaj: Radnici Viadukta stigli u Zagreb

 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Pedesetak radnika hrvatske tvrtke Viadukt koji su danas iz Libije evakuirani bugarskim zrakoplovom, preko Sofije su oko 13 sati stigli u Zagreb.

I šesnaest radnika Geofizike sletjelo je u zagrebačku zračnu luku zrakoplovom iz Frankfurta, u koji su sinoć doputovali iz Libije redovnim letom. Bilo je problematično domoći se karte, rekao je novinarima Felicijan Butinja iz Pazina, javlja HTV.

Navečer se u Zagrebu očekuje još dvije skupine radnika Geofizike koji će iz Libije u Zagreb također stići redovnim linijama preko Frankfurta i Beča.

Očekuje se također da će se radnici Montmontaže, njih dvadesetak, ukrcati na turski brod koji se nalazi pred upolovljavanjem u Bengazi. Još četrdesetak hrvatskih radnika nalazi se u zračnoj luci u Tripoliju i trebali bi tijekom dana ili redovnim linijima ili uz pomoć Austrije tijekom biti prebačeni na sigurno.

Prema MVPEI-ju, za ostale radnike, posebno one CROSCO-a koji se nalaze na jugu Libije, čeka se dopuštenje libijskih vlasti za smještaj na sigurno. Na njihovom transportu, uz MVPEI, rade i CROSCO, talijanska tvrtka ENI te libijski partneri.

Hrvatsko ministarstvo pokušava organizirati i evakuciju pojedinačnih radnika iz Libije, te u tome surađuje i s drugim zemljama, posebice Turskom, koja u Libiji ima poseban tretman, navodi HTV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:39