ŠTO ZASTUPNICI KAŽU O ČEHOKU

Đurđa Adlešić iznenađena: Zadnji put kad sam vidjela Čehoka bio je u najboljem redu

Državno odvjetništvo tereti varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka da je pogodovanjem tvrtkama u vlasništvu Davora Patafte, oštetio gradski proračun za 29 milijuna kuna. DORH traži pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Evo što kažu hrvatski političari.
Varazdin, 040511.Na glavnom gradskom trgu obiljezen je dan svetog Florijana, zastitnika vatrogasaca, koji se ujedno obiljezava kao i dan Hrvatskih vatrogasaca.Na Korzu su se okupili svi pripadnici JVP Varazdni koji su imali i dan otvorenih vrata gdje su gradjani mogli razgledati vatrogasna vozila.Vatrogasce je pozdravio i gradonacelnik Ivan Cehok.Foto: Andrej Svoger / Cropix
 Andrej Švoger / CROPIX

Đurđa Adlešić, nezavisna zastupnica:

- Iznenađena sam. Zadnji put sam ga vidjela kad je bio na glasanju i baš je rekao da je s njim sve u najboljem redu. Znate da ne dolazi često u Sabor. Sve će biti puno jasnije kad institucije odrade svoj posao.

Arsen Bauk, zastupnik SDP-a:

- Imamo ovakvu situaciju. Gospodin Čehok je dao ideju da se napravi koalicijski sporazum, gospodin Polančec je bio skrbnik, a Sanader ga je potpisao. Sve troje su završili tamo gdje su završili u jednom trenutku i to na najbolji način simbolizira ovu vladajuću koaliciju.

Dragutin Lesar, zastupnik Hrvatskih laburista:

- Nagađanja su predugo trajala. Zakon treba biti jednak za sve pa i za saborske zastupnike. Ovo pokazuje da u sustavu nadležnosti i odgovornosti odlučivanja u lokalnoj i državnoj upravi zakoni imaju više rupa nego pravne norme.

Andrija Hebrang, zastupnik HDZ-a:

- Ne želim komentirati proces koji je otvoren protiv Ivana Čehoka. Državno odvjetništvo i saborsko povjerenstvo odradili su svoj posao, a isto će učiniti i Sabor na plenarnoj sjednici. Pravna država mora funkcionirati za sve građane jednako

Zlatko Koračević, zastupnik HNS-a:

- Mi u HNS-u smo na sve te nepravilnosti koje su predmet istrage upozoravali još prije četiri godine. Treba pitati institucije zašto tek sada reagiraju. Činjenica je da jedan grad u kojem HNS dugo godina sudjelovao na ključnim poslovima postao grad slučaj i grad jednog pojedinca, zato smo napustili takvu koalicijsku gradsku vladu u Varaždinu. Varaždinke i Varaždinci to nisu zavrijedili i to to nije dobro. Vjerojatno vladajućima u Saboru više nisu toliko bitne ruke podrške, a da bi se pravosudni i represivni sustav blokirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:41