NEVIĐENA BURA ZBOG 'HIT SHOWA MARKA TOLJE'

ĐURETIĆ DAO OSTAVKU! ŠOŠI, KARUZI I RAKIĆ SMANJENE PLAĆE! Potres na HTV-u zbog najlošijeg showa

Sankcije nakon skandala oko 'Showa Marka Tolje' . Nova urednica Zabavnog programa je Maja Tokić
 YouTube

NOVO - Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman prihvatio je prijedlog v.d. glavnog urednika HTV-a Deana Šoše da se dosadašnji v.d. urednik Zabavnog programa Velimir Đuretić razriješi dužnosti te da se v.d. urednicom Zabavnog programa imenuje Maja Tokić, priopćili su s HRT-a.

Glavni ravnatelj HRT-a donio je i odluku o kažnjavanju zbog propusta u planiranju i realizaciji projekta, u vidu obustave na plaći Vesni Karuzi, urednici u Zabavnom programu u iznosu od 30%, Deanu Šoši v.d. glavnog urednika HTV-a u iznosu od 20%, te Mirjani Rakić v.d. ravnateljici HTV-a u iznosu od 10%, te je naložio daljnje utvrđivanje svih činjenica i okolnosti vezanih uz propuste u planiranju i realizaciji emisije Hit show Marka Tolje.

-------------------------------------------------------

NOVO 13:23 - Bura koja se digla zbog pompozno najavljivanog, neduhovitog i nimalo zabavnog HTV-ovog 'Hit showa', čije je prvo i jedino izdanje emitirano prošlog petka, još uvijek se ne stišava. Kako doznajemo s HTV-a, njih ne brine činjenica što su za neuspjelu emisiju - koju se nadležni prije prikazivanja nisu udostojali ni pogledati - spiskali gomilu novca što ga dobivaju od građana Hrvatske. Umjesto toga zabavljaju se nagađanjima o tome tko će naslijediti Velimira Đuretića, v. d. urednika Zabavnog programa.

Podsjetimo, Dean Šoša, v. d. glavnog urednika HTV-a, u utorak je od Đuretića zatražio da svoj urednički mandat stavi na raspolaganje, što je ovaj i učinio. Na Prisavlju se međutim čude što Šoša isto nije napravio i po pitanju Vesne Karuze, urednice projekta koji je Marka Tolju trebao preko noći pretvoriti u zvijezdu.

- Karuza je bila šefica 'Hit showa', sve se radilo kako je to ona zahtijevala. Joško Lokas i mladi Tolja plesali su onako kako je ona svirala, pa je čudno da je Šoša umjesto njezine glave na pladnju zatražio Đuretićevu. Jer, Karuza je ona koja je trebala odgovarati za tzv. show. Naravno, Đuretić je kriv što ju je pustio da vozi po svom, ali ako se ostavke već traže po zapovjednoj odgovornosti, onda bi se trebalo upitati kakve će sankcije zbog ovog sramotnog i skupog formata snositi ne samo Đuretić, nego i sam Šoša. Nije baš da Zabavni program svakodnevno izbacuje nove formate u program, pa bi slijedom toga trebalo postaviti niz pitanja. Na primjer, kako se moglo dogoditi da se pilot emisija snima samo četiri dana prije televizijske premijere showa spremanog mjesecima unaprijed. A svakako bi se trebalo zapitati i zbog čega Šoša, kao v. d. glavnog urednika HTV-a, nije pogledao emisiju prije njenog emitiranja. Kazeta sa snimkom dostavljena mu je prošlog petka oko 14 sati i premda nije imao previše vremena za akciju, šest sati bilo je više nego dovoljno da pogleda snimku i s programa skine emisiju koja se prikazala odmah iza središnjeg 'Dnevnika'. Ako je pak snimku ipak pogledao prije emitiranja, neobično je što nije na vrijeme reagirao, nego je pustio da i gledatelji vide taj užas da bi tek četiri dana kasnije, nakon katastrofalnih kritika, zatražio Đuretićevu ostavku - kažu nam na HTV-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:52