‘TO GOVORI O NJIMA‘

Đuro Dečak: ‘Sramim se što Milanović ovdje nije dočekan kao predsjednik države‘

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću na Gradskom groblju
Zoran Milanović
 Tom Dubravec/Cropix

U povodu 30. obljetnice osnutka 50. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde Virovitica, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću na Gradskom groblju kod Spomen obilježja poginulim braniteljima Domovinskog rata.

Dragovoljački 50. samostalni bataljun ZNG-a Virovitica osnovan je 28. lipnja 1991. i bila je to prva legalna oružana postrojba hrvatskih branitelja u virovitičkom kraju. Pored blokade vojnih objekta u Virovitici i pograničnih karaula pripadnici bataljuna, sudjelovali su u mnogim obrambenim i oslobodilačkim akcijama u Jasenovcu, Hrvatskoj Kostajnici, Dalju, Laslovu, Osijeka, Pakraca, Daruvara, Grubišnog Polja, Slatine i drugim mjestima.

U ime Kluba 50. samostalnog bataljuna ZNG Virovitica i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, vijenac kod Spomen obilježja poginulim braniteljima položili su u ponedjeljak predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Đuro Dečak, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Virovitica Vlado Paurić i predsjednik Kluba 50. samostalnog bataljuna ZNG Virovitica Antun Grizelj.

„U ime svih poštenih branitelja, poglavito pripadnika 50. samostalnog bataljuna i kompletnog zapovjedništva zahvaljujem predsjedniku Zoranu Milanoviću što je došao u Viroviticu, ali se sramim što ovdje nije dočekan kao predsjednik države. To govori o njima. Mi poštujemo institucije ove države, zato smo se i borili. Oni koji imaju neke druge svoje predsjednike neka se klanjaju njima“, rekao je Đuro Dečak.

Inače, jutrošnjem polaganju vijenaca nisu nazočili predstavnici lokalne vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 23:39