OČUVANJE RADNIH MJESTA

Đuro Popijač potvrdio da Vlada spašava Dioki: Spremni smo razgovarati i pronaći rješenje

'Mi zaista želimo iznaći načina kako da sačuvamo i proizvodnju i izvoz', rekao je Popijač
 Boris Kovačev / CROPIX

ZAGREB - Vlada od početka problema u koje je zapao Dioki nastoji biti uključena u njihovo rješavanje, kako bi očuvala proizvodnju u toj tvrtki i radna mjesta, kazao je novinarima pred Banskim dvorima ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Ina je, naime, ovih dana pokrenula postupak prisilne naplate svojih potraživanja prema Diokiju, koja, prema tvrdnjama iz Ine, iznose 68 milijuna kuna. Kako Dioki ima velika dugovanja i prema bankama, HEP-u i drugim dobavljačima, budućnost tvrtke visi o niti.

Ministarstvo gospodarstva je stoga, tvrdi Popijač, pronašlo zajednički jezik s bankama kao najvećim vjerovnikom, dok joj ono što se događa s Robertom Ježićem kao vlasnikom sada nije u prvom planu.

- Mi zaista želimo iznaći načina kako da sačuvamo i proizvodnju i izvoz, a ključna su nam, naravno, radna mjesta - poručio je Popijač, dodavši kako je Vlada spremna razgovarati i pronaći rješenje za Dioki.

Paralelno s Diokijem, Popijačevo ministarstvo nastoji pronaći rješenje i za Adriachem. No, ono će za tu tvrtku najvjerojatnije biti - otvaranje stečaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 00:36