SUKOB ZBOG VODE U BRODU

DUSPARA OPET LJUTIT NA ĆORIĆA Nalazi nisu ispravni, neka ministar pokaže rezultate! Mlad je i ne zna. U normalnoj zemlji već bi odavno dao ostavku...

Mirko Duspara
 Davor Pongracic / CROPIX

Curenje nepoznatog derivata iz produktovoda potaklo je gradonačelnika Slavnonskog Broda Mirka Dusparu na novi napad na ministra Tomislava Ćorića. Ćorić je na konferenciji za novinare rekao kako su nalazi vode i Sl. Broda u posljednja tri dana bili ispravni i u granici normale, što je poprilično iživciralo gradonačelnika.

- Ministar je mlad i ne zna. Vlasnik tvornice su bile Hrvatske vode. Demantiram ministra da su nalazi bili ispravni. Neka ministar pokaže rezultate. Tri dana ne dobivamo nalaze, a ministar nam govori da je sve u redu - rekao je Duspara za RTL Danas i dodao:

- U normalnim zemljama bi ministar podnio ostavku. Iz moralnih razloga. Ali, ministar Ćorić je stao na stranu krupnog kapitala, a ne građana.

Duspara je i ranije pozivao Ćorića na ostavku, ali ministar se zbog toga previše ne uzbuđuje. Iz Zagreba je gradonačeniku poručio da s njim više ne misli razgovarati.

Što se tiče curenja iz produktovoda, Duspara je tu kategoričan. Tvrdi da je od prošle srijede tu isteklo i više od 100 tisuća litara.

- 144, prema nekim procjenama, samo ranije je sigurno puno jače curilo. Ovdje je u pitanju teški kriminal, jer gospodin koji se ovdje šeće je već trebao bit uhapšen, a ne da on govori što tu treba... 90 tisuća ljudi je bez vode i najvjerojatnije smo ostali bez tvornice vode!

Iz Croduxa, tvrtke koja je izvodila radove na produktovodu, pričaju, naravno, posve drugu priču.

- Naravno da curi, to i jest smisao današnje operacije da se iz produktovoda sve izvuče... - kaže za RTL Danas direktor tvrtke Crodux energetika Branko Radošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:56