PEĐA GRBIN

‘Dužnosnici koji se spominju u aferi Rimac trebaju dobiti nogom u guzicu!‘

‘Još jednom se pokazalo kako izgleda državni aparat na kojeg je HDZ stavio šap‘u - rekao je SDP-ovac
Peđa Grbin
 Goran Mehkek/Cropix

Kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin rekao je u N1 studiju uživo da je vidljivo kako je Rimac bila na čelu jednog sustava, po kojem su oni koji nemaju znanja dolazili na pozicije u javnoj službi.

- A drugim ljudima, koji nemaju pristup kriminalnoj hobotnici, bilo je onemogućeno da napreduju, pokazala se sva korupcija i netransparentnost javnog sustava, gdje mogu napredovati samo podobni, rekao je te dodao da postoji nekoliko stupnjeva odgovornosti, a da je politička jednako bitna kao pravna.

- Još jednom se pokazalo kako izgleda državni aparat na kojeg je HDZ stavio šapu, pa vidjeli ste da jedna osoba ni uz vezu nije položila, a netko tko je sposoban ne može ni pristupiti, ponovio je te dodao:

- Za dužnosnike nema suspenzije, sjećate se kako je Plenković pozvao tajnicu da napiše razrješenja za MOST-ove ministre, tako je trebao i sada ali nije i neće. Dakle za dužnosnike nema suspenzija nego noga u guzicu, rekao je.

Smatra i da je izuzetno bitno, a o tome se ne govori, potreba da se ponište namješteni ispiti.

- To je najteže stegovno djelo, treba ga poništiti, ne može ostati na snazi, a osoba treba biti udaljena iz javne službe, rekao je te uz smijeh dodao da je teško zamisliti da se našla ekipa i odlučila vozača ministra Medveda nagraditi položenim državnim ispitom, a da on to nije znao.

- Možda sustav treba urediti i da se provođenje ispita povjeri nekoj vanjskoj instituciji, istaknuo je i otkrio da će uskoro predstaviti vlastita rješenja u sklopu kandidature za predsjednika SDP-a.

- Ne utvaram da o svakoj temi mogu sam, program radim s ljudima od kojih će neki biti na prezentaciji, rekao je dok je na pitanje tko je u ekipi i hoće li moći parirati Plenkovićevim, rekao da hoće ali da imena još neko vrijeme ostaju tajna.

Govoreći o ovrhama i moratorijima na kredite, rekao je da treba produžiti moratorije za još tri mjeseca, kao i produžiti otplate za dugove, dok s ovrhama ne treba previše izmišljati već pogledati slovenski model e ovrhe koji je izbacio posrednike.

O unutarstranačkoj bitci rekao je da ga klanovi ne zanimaju te da potporu očekuje od svih članova i članica.

- Ranko Ostojić nije mi pomrsio račune u utrci za predsjednika, istaknuo je, ali nije otkrio je li ga kolega o kandidaturi obavijestio te jesu li nedavno razgovarali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:40