STAMBENI MANEVAR SURADNIKA KREŠIMIRA BUBALA

Dužnosnik u Osijeku na prevaru došao do gradske nekretnine

Pročelnik Odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo Grada Osijeka, Milan Kamenko, kupio je gradski stan i to pokušao sakriti tako što se na natječaj umjesto njega javio njegov prijatelj, profesor s osječkog Pravnog fakulteta, dr. Vjekoslav Puljko. Ugovor o prodaji stana na Vijencu Petrove gore 4 u Osijeku, s Puljkom je 27. lipnja prošle godine potpisao osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Član povjerenstva

Milan Kamenko bio je jedan od troje članova povjerenstva koje je odlučivalo o najpovoljnijim ponudama prispjelima na natječaj za prodaju gradskih stanova, među kojima je bio i spomenuti na Vijencu Petrove gore. U povjerenstvo ga je 6. veljače prošle godine imenovao njegov stranački kolega, HDSSB-ov gradonačelnik Krešimir Bubalo. Početna cijena dvosobnog stana od 38 m2 bila je 192.574 kuna.

‘To je moj prijatelj’

Na natječaj je stigla samo jedna ponuda, ona dr. Vjekoslava Puljka, koja je samo za 423 kune bila viša od početne. Gradonačelniku Bubalu , koji je s Puljkom potpisao kupoprodajni ugovor, ništa nije bilo sumnjivo ni kad je na račun Grada Osijeka 28. rujna 2012. uplaćen iznos od 136.717 kuna, a kao uplatitelj naveden je Milan Kamenko, pročelnik u osječkoj gradskoj upravi.

Na upit Jutarnjeg kako je moguće da pročelnik za komunalno stambeno-gospodarstvo, koji je ujedno i član povjerenstva za odabir najpovoljnijih ponuda prodaje gradskih stanova, uplaćuje novac umjesto Vjekoslava Puljka, kupca stana, Kamenko je odgovorio da u tome nema ničega neobičnog.

Vjekoslav Puljko moj je prijatelj i zamolio me da mu posudim novac za stan koji je kupio, što sam i učinio. Nije bilo nikakve potrebe da se ta činjenica skriva, već je upravo zbog transparentnog postupanja uplata posuđenog iznosa obavljena na takav način. Kao što se iz dokaza o uplati vidi, ona je obavljena u ime i za račun gospodina Puljka, a ne umjesto njega”, stoji u pismenom odgovoru pročelnika Milana Kamenka.

No, Kamenko nije govorio istinu. U knjizi položenih ugovora, pod brojem 20801, Kamenko se na spomenuti stan na Vijencu Petrove gore 4, vlasnički uknjižio 6. veljače ove godine. Iz gruntovnog lista vidljivo je i da stan nema hipoteku, što znači da je kupljen bez kredita. Također, u ulaznom hodniku zgrade, na Vijencu Petrove gore 4, na jednom od poštanskih sandučića prezime je Kamenko.

Sukob interesa

- Da, stan u našoj zgradi kupio je Milan Kamenko. Prijavio se, donio potvrdu iz Vodovoda i HEP-a da je s njima regulirao odnos - rekla je predstavnica suvlasnika zgrade, gospođa Špek.

Milan Kamenko inače živi u velikoj urbanoj vili i vlasnik je više nekretnina. Novi stan kupio je na prijateljevo ime očito kako bi izbjegao optužbe o sukobu interesa. Kamenkov prijatelj, sveučilišni profesor Puljko, na istom natječaju na kojem je na svoje ime kupio stan za Kamenka, kupio još jedan stan, u Vukovarskoj ulici 106. S osječkim gradonačelnikom Bubalom dr. Puljko je, također 27. lipnja prošle godine, sklopio kupoprodajni ugovor za gradski stan od 41,52 m2 koji je platio 218.662,29 kuna.

Puljko: Veza se prekida! Ne čujem vas!

Novinar Jutarnjeg lista u utorak prijepodne nazvao je dr. Vjekoslava Puljka da pojasni zašto se upustio u mućke s gradskim stanovima i zašto je fiktivno, na svoje ime, kupio stan na koji se uknjižio pročelnik Odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo.

Dr. Vjekoslav Puljko nije se odazvao na prvi poziv, ali je nakon desetak minuta nazvao novinara Jutarnjeg.

Kad je čuo s kim razgovara, rekao je: - Ne čujem vas. Veza se prekida!

Na nekoliko sljedećih poziva Vjekoslav Puljko više se nije javljao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 11:08