PROMJENE NA SREBRNJAKU

Dva člana Upravnog vijeća nisu podnijela ostavku: ‘Nisu nas zvali na sastanke, to tako ispadne kad radiš na silu‘

- Ja nisam podnio ostavku. Niti sam birao dr. Darka Richtera, niti sam imao razloga podnijeti ostavku - kaže dr. Davor Plavec
Ivana Novoselec, Tomislav Lauc, Marko Turudić, Sanja Kolaček
 Zeljko Puhovski/Cropix

- Ja nisam podnio ostavku. Niti sam birao dr. Darka Richtera, niti sam imao razloga podnijeti ostavku - kaže dr. Davor Plavec, član Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

Naime, gradonačelnik Tomislav Tomašević je danas rekao kazao da je Upravno vijeće podnijelo ostavku te je najavio imenovanje novog Upravnog vijeća i novi natječaj za ravnatelja bolnice, nakon što se Darko Richter povukao iz postupka imenovanja za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak.

Upravno vijeće se sastoji od šest članova - četvero imenuje Grad Zagreb, jednog Ministarstvo i jednog stručno vijeće bolnice. Ostavke su podnijeli smo oni članovi koje je imenovao Grad Zagreb. Plavec tvrdi da su se oni otkako su došli na tu poziciju ponašali kao da su samo oni članovi Upravnog vijeća.

- Tome najbolje svjedoči tiskovna koju su održali i na kojoj se pojavilo samo njih četvero, nas ostale nisu ni obavijestili o tome - kaže Plavec te dodaje da ih je i ranije upozoravao kako nisu "sami u Vijeću".

- I ranije su znali sami održavati sastanke, susretati se s v.d. ravnateljicom, upozoravao sam ih na protuzakonito ponašanje, ali nisu se obazirali. Ali očito kad nešto radiš na silu ispadne ovako - komentira Plavec te dodaje da njega nitko nije ni obavijestio da su podnijeli ostavke, a niti su mu kazali zašto su to učinili. Kaže da sad slijedi izbor novih članova, pa opet natječaj za ravnatelja.

Ostavku nije podnio ni Milivoj Novak kojeg je u Upravno vijeće imenovalo Ministarstvo zdravstva.

- Nisam podnio ostavku, a nisam znao ni da su to ostali učinili jer nismo bili u kontaktu s njima - kaže Novak, na ostala pitanja kazao je da nema komentara. Predsjednica Upravnog vijeća Sanja Kolaček nije odgovarala na pozive.

Ostavke su podnijeli novi članovi Upravnog vijeća, imenovani otkako su Tomašević i Možemo! preuzeli vlast u Gradu Zagrebu, a to su prof. dr. Tomislav Lauc, prof. dr. Marko Turudić i mr. sc. Ivana Novoselec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:48