VREMENSKA PROGNOZA

Dva dana kiše pa slijedi nova promjena vremena, evo što možemo očekivati na Silvestrovo

Od utorka sunčanije, no prijepodne je mjestimice moguća magla. Od srijede ponovno rast temperature - javlja meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc

Splitska riva na Badnjak

 Vladimir Dugandzic/Cropix

Vrijeme nam se nije smilovalo za Božić, ali za Novu godinu bi priča mogla biti nešto drugačija, barem ako je suditi po dugoročnoj prognozi DHMZ-a. Meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc za HRT je najavila da od utorka dolaze sunčaniji dani, od srijede ponovno raste temperatura, a ako se pogleda nešto dugoročnija temperatura na Staru godinu u petak nas čeka prekrasno vrijeme s temperaturama višim od deset stupnjeva, čak i u unutrašnjosti.

- Blagdan Svetog Stjepana u Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će oblačan. Povremeno će padati kiša, osobito do sredine dana. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda između 3 i 7 °C. Uz slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar u središnjoj Hrvatskoj bit će hladnije, osobito na zapadu. Prijepodne te ponovno navečer padat će kiša, a u uz granicu sa Slovenijom prema kraju dana je povremeno moguć i snijeg.

Snijega može biti i u Gorskom kotaru, dok će u ostalim krajevima zapadne Hrvatske padati kiša, lokalno obilnija najvjerojatnije u Lici i podno Velebita. Ujutro vjetar većinom slab, no popodne ća zapuhati jugo, umjereno do jako koje će navečer okrenuti na buru. Temperatura u gorju od 0 do 5 °C, u Lici do 8 °C, a na sjevernom Jadranu većinom između 8 i 13 °C.

U Dalmaciji malo toplije. Uz promjenjivu naoblaku padat će kiša, mjestimice i obilna. Slabo i umjereno jugo i istočni vjetar u postupnom jačanju.

Unatoč kraćim sunčanim razdobljima, kiše će biti i na krajnjem jugu Lijepe naše, gdjegod i izraženije. Puhat će mjereno do jako jugo i južni vjetar pa će more biti umjereno valovito i valovito. Temperatura zraka između 11 i 16 °C - najavila je meteorologinja Klemenčić Novinc za HRT.

Što se tiče ostatka tjedna, razvedravanje je najavljeno za utorak.

- Od utorka sunčanije, no prijepodne je mjestimice moguća magla. Od srijede ponovno rast temperature.

Što se tiče Dalmacije, vikend ćemo tako ispratiti u znaku kiše i najvišoj dnevnoj temperaturi od 14 stupnjeva. U nedjelju će, naime, puhati umjeren do jak istočni vjetar koji će kasnije okrenuti na umjeren do jak jugoistočnjak.

U ponedjeljak bi moglo proviriti sunce, ali ne spremajte kišobrane jer prognoza kaže da će biti promjenjivo oblačno uz malu količinu kiše i temperaturu tijekom dana do 12 stupnjeva.

U utorak u popodnevnim satima bi kiša napokon trebala stati pa bi se prognoza iz promjenjivog oblačnog trebala promijeniti u "malo oblačno", a živa u termometru će pokazivati do 13 stupnjeva.

U srijedu, unatoč oblacima, ne bi trebalo biti padalina. Slab do umjeren sjeveroistočnjak prijeći će u slab do umjeren zapadni. U četvrtak će prevladavati oblačno vrijeme, a najviša dnevna temperatura bit će do 13 stupnjeva. I u petak, za Staru godinu vrijeme će biti umjereno oblačno do vedro. Dobre vijesti za sve one koji planiraju Novu godinu dočekati na otvorenom, javlja DHMZ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:56