POŽAR KOD ŠIBENIKA

Dva kanadera uspjela obuzdati vatru

Raslina, Sibenik, 190813.Vatrogasci su lokalizirali pozar kod mjesta Raslina u gustom i krsevitom terenu.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX

SPLIT/ZAGREB - Požar koji je na miniranom području u Žrnovnici buknuo u utorak tijekom grmljavinskog nevremena ugašen je u srijedu nakon što je u akciju gašenja zbog jakog vjetra uključen i drugi protupožarni zrakoplov.

Dva protupožarna zrakoplova Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga su za četiri sata djelovanja izbacila 64 vodene bombe i požar stavili pod nadzor, a zatim se nastavilo s natapanjem požarišta kako tijekom noći ne bi došlo do ponovnog izbijanja vatre, izvijestilo je jutros Ministarstvo obrane.

Požar je, prema podacima splitskoga vatrogasnog centra, buknuo nakon što je grom udario u bor nedaleko od napuštene vojarne, a vatrogasci nisu mogli gasiti vatru jer je izbila na miniranom području te se nošena vjetrom širila prema Korešnici.

Kapetan Canadaira CL-415, bojnik Ivica Markać istaknuo je kako su problem u gašenju požara predstavljale jake turbulencije i jak vjetar u kotlini, pa je pozvan u pomoć i drugi Canadair te je požar ugašen.

Dva su zrakoplova nakon četverosatnog djelovanja sletjela u bazu u Zemuniku. To je drugi požar od početka ovogodišnje protupožarne sezone u čijem su gašenju sudjelovale zračne snage HRZ-a i PZO-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 14:07