DAVOR BOŽINOVIĆ

‘Dva metka na jedan cilj, očito se namjerno pucalo na Turudićev automobil. Čuo sam se s njim, nije mu svejedno...‘

Potvrdio je da se razmatra policijska zaštita za Turudića

Davor Božinović

 Goran Mehkek/Cropix

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u subotu da su u propucanom automobilu Ivana Turudića pronađena dva zrna iz vatrenog oružja te da se "ukoliko imate dva metka na jedan cilj, onda očito radi o namjernom propucavanju".

"Pronađena su dva zrna iz vatrenog oružja, tako da je time zapravo započeto kriminalističko istraživanje koje će, nadam se, dovesti do odgovora na pitanje pod kojim je okolnostima, kada i gdje došlo do tog propucavanja", rekao je ministar novinarima u Jastrebarskom.

"Ukoliko imate dva metka na jedan cilj, onda se očito radi o namjernom propucavanju", istaknuo je i dodao da okolnosti tek treba utvrditi, te da je preuranjeno donositi nekakve zaključke.

"Poznato vam je da je ovo faza izvida, a oni su tajni tako da vam više od toga u ovom trenutku ne mogu reći", izjavio je ministar.

Nije želio spekulirati tko stoji iza toga.

Naveo je da se čuo sa novim glavnim državnim odvjetnikom, da mu "sigurno nije svejedno", ali da misli da se, s obzirom da je iskusan čovjek, zna nositi sa izazovima.

Potvrdio je da se razmatra policijska zaštita za Turudića. "Sigurno da se razmatra, policija ovakve situacije ne prepušta slučaju, no o tome ne mogu govoriti javno", kazao je Božinović

Upitan je li Turudiću, koji dužnost preuzima u svibnju, zaštita trebala i prije, objasnio je kako je on prisegnuo ali nije preuzeo dužnost. Nismo procjenjivali da bi to bilo potrebno, međutim, nakon svega ovoga (…), prilično sam uvjeren, a imam i naznake iz policije, da će njihova prosudba se u tom dijelu korigirati, izjavio je Božinović.

Na teze onih koji tvrde da se radi o "fake newsu", uzvratio je da to govori o njima. To su vjerojatno oni koji su i u nekim drug situacijama umanjivali ono što se događa u društvu, kazao je i dodao kako se sije velika količina mržnje, pogotovo s lijevog spektra i njihovog navodnog kandidata za premijera, te da ta količina mržnje može izazvati reakcije.

Nije želio komentirati izjave predsjednika Republike o hapšenju HDZ-ovaca, ali je konstatirao da takve izjave prelaze granicu svega što se do sada moglo čuti, te da to nije dobro.

Potpredsjednik Vlade ocijenio je i da oporbeni prosvjedi u pet gradova nisu naišli na osobit odjek kod građana.

Kako mi javljaju prijatelji, po svim gradovima se okupilo nekoliko stotina članova stranka, to znači da su građani prepoznali ovo što se događa i verbalno nasilje, shvatili su da im ti, koji koriste takav način hajke na sve živo, ne nude ništa dobrog zbog čega bi se odazvali na prosvjed, izjavio je Božinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 20:43