ZANIMLJIVA RAZLIKA

DVA RJEŠENJA O IZRUČENJU Dostava Josipu Perkoviću u Remetinec, a pet dana prije pušten!?

 Marko Todorov / CROPIX

U rješenju Županijskog suda u Zagrebu, kojim se odobrava predaja Josipa Perkovića, bivšeg agenta SDS-a i hrvatskih tajnih službi, Njemačkoj, objavljenog na internetskim stranicama suda, te verzije koja je “na papiru” upućena strankama u tom pravnom postupku, utvrđena je sitna i zanimljva razlika. Na samom kraju dokumenta objavljenog na webu, gdje su navedeni svi primatelji rješenja, stoji “Tražena osoba J. P. - istražni zatvor”. Dakle, Vijeće, kojim je ravnao Ivan Turudić, sastavlja rješenje koje dostavljaju Perkoviću u istražni zatvor pet dana nakon što ga je to isto Turudićevo vijeće pustilo iz pritvora Remetinec uz mjere opreza?!

Gore je rješenje Županijskog suda koje je prošli tjedan objavljeno na internetskim stranicama suda, a dolje to isto rješenje s drugom adresom koje je dostavljeno strankama u sporu

Iako na prvoj stranici tog dokumenta utvrđuju da je Perković pušten. U drugoj verziji istog rješenja, koja je nakon objave na internetu i “na papiru” dostavljena strankama, “Tražena osoba J. P. - istražni zatvor” postaje “Tražena osoba Josip Perković, Zagreb, Pantovčak 194a”. U sudskim i odvjetničkim krugovima, gdje smo potražili objašnjenje te nespretnosti, kažu kako je moguće da je to samo bezazlena zabuna osobe koja je pisala rješenje. Nitko, naravno, ne želi vjerovati da je taj previd, zapravo, indicija da je ono napisano prije rasprave pod predsjedanjem Ivana Turudića. Sugovornici Jutarnjeg lista stoga preporučuju Županijskom sudu da rješenje objavljeno na njihovim internetskim stranicama, u spornom dijelu, usuglase s onim koje je otpravljeno stranakama u postupku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:51