IMOVINSKA KARTICA

DVA STANA, VIKENDICA, ZEMLJIŠTE I 385 TISUĆA EURA NA RAČUNU Jedan od naših najimućnijih ministara: 'Pomogli su mi i roditelji'

 Bruno Konjević / CROPIX

Nova imovinska kartica Damira Krstičevića koju je predao Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa otkriva kako potpredsjednik Vlade i ministar obrane ima dva velika stana i vikendicu koji su stečeni 'kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada' te štednju od 385 tisuća eura. A u stjecanju svega navedenog pomogli su mu i roditelji, i to prodajom poljoprivrednih proizvoda, navodi Tportal.

Krstičević je sa suprugom vlasnik stana od 160 kvadrata u Zagrebu čija je tržišna vrijednost gotovo 1,6 milijuna kuna te stana od 111 kvadrata u vrijednosti od 927 tisuća kuna. Supružnici Krstičević imaju i vikendicu od 120 kvadrata u Žaboriću koja glasi na suprugu i procijenjena je na 638 tisuća kuna.

- Nekretnine koje posjedujem primarno sam stekao vlastitim radom. Naime, 16 godina sam bio poduzetnik. Tvrtka M San ostvaruje godišnji promet od oko 1,7 milijardi kuna. Kao menadžer dobivao sam bonuse na temelju ostvarenih rezultata, što je normalno u poslovnom svijetu. Što se tiče drugih izvora prihoda, naveo sam i dio koji sam kao sin jedinac dobio i od roditelja. Oni se bave poljoprivredom i imaju veliko zemljište s nasadima loze, nektarina, mandarina... Ako hoćete preciznije, kroz 15-ak godina dobio sam oko pet, šest tisuća eura - pojasnio je Krstičević.

Krstičević još posjeduje i građevinsko zemljište u Zagrebu površine 868 metara kvadratnih u vrijednosti od gotovo 600 tisuća kuna te garažu od 75 tisuća kuna. Vozi se u WV Golfu starom sedam godina, a ima i 63 dionice HT-a pojedinačne vrijednosti 139 kuna, piše Tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:31