ZAHTJEV

Dva županijska stožera od Nacionalnog zatražila odgodu otvaranja kladionica i casina

"Cilj provedbe ovog zahtjeva je očuvanje stabilne epidemiološke situacije i planiranog otvaranja škola", kažu iz Istarskog Stožera
Dino Kozlevac
 Goran Sebelic/Cropix

Istarski Stožer civilne zaštite poslao je u petak zahtjev Nacionalnom Stožeru za odgodu primjene Odluke o dopuštenju rada kladionica, kladomata, automat-klubova i casina, uz poštivanje epidemioloških mjera, na području Istarske županije na razdoblje od 14 dana.

Kako navode iz Stožera CZ Istarske županije, taj je zahtjev Nacionalnom stožeru upućen nakon konzultacije s istarskim županom i gradonačelnicima, a temeljem Odluka županijskog Stožera CZ o postepenom opuštanju mjera na području županije.

Cilj provedbe ovog zahtjeva županijskog Stožera je očuvanje trenutno stabilne epidemiološke situacije i planiranog otvaranja školskog sustava u sljedećem razdoblju u Istarskoj županiji, te istovremeno izbjegavanja povećanja rizika koji je povezan s nepovoljnom epidemiološkom situacijom u okruženju i pojavom novih sojeva koronavirusa.

"U ovom slučaju radi se o tehničkom pitanju, jer županije mogu same predložiti zaoštravanje pojedinih mjera", poručio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Potvrdio je da će se predstavnici županijskog Stožera u utorak sastati s istarskim ugostiteljima vezano za pitanje olakšavanja mjera.

Stožer Primorsko-goranske županije također traži odgodu

Stožer Civilne zaštite Primorsko-goranske županije uputio je prijedlog Nacionalnom stožeru da se otvaranje casina i kladionica na tom području odgodi.

Traže da zabrana rada za takve objekte stupi na snagu 15. veljače te da traje do 28. veljače. (Luka Benčić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:02