SKANDAL U COVID BOLNICI

Dvije djelatnice KB Dubrave koje su potkradale pacijente na respiratorima dobile izvanredni otkaz

Medicinska sestra je od više pacijenata u teškom zdravstvenom stanju uzimala novac, bankovne kartice i druge vrijednosti
 Goran Mehkek/Cropix

Dvije zaposlenice KB Dubrava koje su krale od pacijenata u teškom stanju dobile su izvanredni otkaz, javlja HRT, kojem je tu informaciju potvrdio ravnatelj bolnice Ivica Lukšić.

Radi se o medicinskoj sestri Dubravki L. (45) i bolničarki Mariji K. (51). Ukupno su pričinile štetu teško oboljelim bolničkim pacijentima od 38 500 kuna. Policija je po dovršenom kriminalističkom istraživanju stariju kradljivicu prijavila za jednu krađu i pet računalnih prijevara od kojih su dvije ostale na pokušaju, dok će mlađa odgovarati za četiri krađe.

Kako smo ranije pisali, dok su se građani priključeni na respiratore doslovno borili za život, medicinska sestra Dubravka L. (45) i bolničarka Marija K. (51) u odvojenim su se akcijama odlučile "pobrinuti" za njihove vrijedne stvari koje su prilikom hospitalizacije imali sa sobom.

Medicinska sestra je od 16. studenog 2020. do 19. veljače ove godine od više pacijenata u teškom zdravstvenom stanju uzimala novac, bankovne kartice i druge vrijednosti i tako ih oštetila ukupno za više od 26.000 kuna. Dio otuđenog nakita je potom prodala u poslovnicama za otkup zlata dok je dobiveni novac potrošila za osobne potrebe.

Druga osumnjičena je od 14. studenog do 15. siječnja od pacijenata uzela novčanik s bankovnim karticama, a s njih je zatim podigla novac. Radi se o više od 10.000 kuna. Tereti ju se i za pet kaznenih djela računalne prijevare od kojih su dva ostala u pokušaju jer su joj transakcije s karticama odbijene, javlja HRT.

Kako je ranije pisao Jutarnji list, otišla je na dva bankomata u Garden Mallu gdje je podigla svaki puta po 5000 kuna, dok joj je u dva navrata transakcija bila odbijena. Vidjevši da iz bankomata više neće moći dobiti ništa, otišla je 14. siječnja do trgovine u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama gdje je peglajući karticu bolesnika na respiratoru, i koji je umro dva tjedna kasnije, kupila za 300 kuna ženske čizme.

Sve je isplivalo u javnost nakon što se sin jednog pokradenog pacijenta obratio medijima za pomoć.

- Život mog oca dali smo bolnici na povjerenje, a nismo ni pomislili da će njegovu nemoć netko iskoristiti. Još k sebi ne mogu doći od njegove smrti, a ta krađa koja je uslijedila je samo dodatni čavao na njegov lijes - ispričao je za Jutarnji Goran M. čiji je otac umro početkom veljače.

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) najoštrije je osudila taj čin dviju zaposlenica KB-a Dubrava.

Dvjema zaposlenicama KB Dubrava sudac istrage Županijskog suda odredio istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:57