NESRETNI SLUČAJEVI

Dvije tragedije na SZ Hrvatske: Umirovljenica pala u potok i utopila se, stradao je Filipinac

U Varaždin Bregu i Trnovcu Bartolovečkom zabilježene su dvije smrti utapanjem, mrtvozornici su mogli samo konstatirati smrt

ilustrativna fotografija

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Zbog dvije tragedije koje su rezultirale smrtnim ishodom koji je nastupio kao posljedica utapanja, proteklih je dana intervenirala varaždinska policija.

Prva tragedija bila je između 28. i 29. ožujka u mjestu Varaždin Breg kojom prilikom je nesretnim slučajem život izgubila 71-godišnja žena.

Provedenim očevidom je utvrđeno da se umirovljenica kretala uz obalu potoka koji prolazi uz gospodarske zgrade dvorišta obiteljske kuće. Išla je, kažu iz policije, nahraniti životinje no tamo se zbog otežane pokretljivosti poskliznula i pala u potok. Iz potoka, nažalost, nije uspjela izaći te se utopila.

- Na mjesto događaja izašao je mrtvozornik koji je pregledom tijela utvrdio da na istom nema tragova koji bi upućivali na postojanje kaznenog djela. Tijelo nesretne žene je predano obitelji - kažu iz policije.

I jučer je došlo do tragedije utapanjem. Bilo je oko 18.20 sati kada se na kupalištu u Trnovcu Bartolovečkom utopio 48-godišnji državljanin Filipina.

- Na mjesto događaja izašli su vatrogasci JVP Varaždin koji su pregledom jezera, na udaljenosti od desetak metara od istočne obale, pronašli tijelo nesretnog muškarca. Također je na mjesto događaja izašla mrtvozornica koja je pregledom tijela utvrdila na istom nema tragova koji bi upućivali na postojanje kaznenog djela. Zamjenica županijske državne odvjetnice u Varaždinu odredila je obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti te je tijelo prevezeno na Odjel za patologiju Opće bolnice u Varaždinu - dodaju iz PU varaždinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 10:54