KRITIZIRALA VRH SDP-a

Dvogodišnja suspenzija Maji Šarić

U SDP-u su se riješili Maje Šarić, donedavne predsjednice SDP-a u Istri i posljednjih mjeseci najglasnije kritičarke Zorana Milanovića.

Formalno to izgleda ovako: Županijski odbor SDP-a izglasao je dvogodišnju zabranu obnašanja dužnosti i kandidiranja za bilo koju funkciju Maji Šarić i Serđu Popoviću zbog, kako je glasilo objašnjenje, štete koju su nanijeli stranci.

Zabrana se odnosi na kandidiranje za sve funkcije na županijskoj razini. To znači da ova saveznica Zlatka Komadine i otvorena pripadnica antimilanovićevskog krila stranke de facto leti iz SDP-a, a Milanovićevi saveznici konačno su preuzeli stranačku organizaciju u Istri.

Ovoga puta glavna optužba glasi da je sudjelovala u zavjeri protiv SDP-a i pomagala Ivi Josipoviću, koji pokušava privući birače ljevice.

“Maja Šarić je organizirala osnivačku sjednicu Josipovićeve stranke (Naprijed Hrvatska) u Istri i nezamislivo je da ostane u SDP-u”, rekao nam je član vodstva SDP-a. Osim toga, ona je bliska s vodstvom IDS-a, koje se sve više distancira od SDP-a.

Maji Šarić nije pomogla ni promjena prebivališta kako bi izbjegla isključenje.

“Ja jesam u velikoj osobnoj dilemi što da učinim, da li da odem, jer ovo nije SDP kakav sam gradila i poznavala, ili da ostanem zbog moralne obaveze prema ljudima u stranci koji me podržavaju. Do kraja tjedna trebala bih odlučiti idem li Josipoviću ili ne”, izjavila je Glasu Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:54