POSLJEDICE RE:VIZIJE

DVOJE LJUDI NA POLICIJI NAKON EMISIJE NA JUTARNJEM Stipe Mesić: Žao mi što je ta žena tvrdila da sam joj otac, inače je vrlo inteligentna i obrazovana

Gustavo Vilera i Dijana Golub
 Screenshot, Ranko Šuvar / YOUTUBE, HANZA MEDIA

Jutro nakon što je na televiziji Al Jazeera Balkans prikazana emisija Re:vizija novinara i redatelja Roberta Zubera, u sklopu koje je prikazan polusatni film o Aniki de Vileri i njezinim bivšim partnerima, očevima njezine dvoje djece, Gustavo Vilera i njegova nova partnerica Dijana Golub pozvani su na policiju zbog, kako neslužbeno saznajemo, "uznemiravanja Anike de Vilere i povrede prava djeteta".

U emisiji je, naime, prvi put javno progovorio Gustavo Vilera, čiji brak s Anikom de Vilerom, Siščankom djevojčakog prezimena Šljokavica, još uvijek formalno traje, a u kojem su 2011. godine dobili dijete. Dijete živi s ocem u Hrvatskoj, a Gustavo je u emisiji ispričao kako je prošle jeseni majka Anika de Vilera na prepad pokušala nezakonito odvesti dijete presrevši ga pred vrtićem.

Budući da je početkom prošle godine odvela i drugo dijete, dobiveno 2015. u vezi s malteškim poduzetnikom Andreasom Gerdesom, s Malte, a otac od tada ne viđa dijete, Gustavo Vilera u emisiji je izrazio bojazan da bi se slično moglo dogoditi i njemu.

U emisiji Zuber je podsjetio i na niz sumnji za prevare iz de Vilerine prošlosti, među kojima je i ona da se predstavljala kao liječnica, a u nekim situacijama i kao kćer tada aktualnog hrvatskiog predsjednika Stjepana Mesića. Dr. Anika Mesić, kako se može vidjeti u filmu koji je dostupan i na web stranici Jutarnjeg lista, organizirala je navodni simpozij na Braču, koji nikad nije realiziran.

Na to je reagirao i sam Stipe Mesić, ustvrdivši da nikada nije čuo za tu ženu i da mu je žao što je koristila njegovo prezime. Uz to je poručio da se očigledno radi o vrlo inteligentnoj i obrazovanoj ženi koja bi mogla uspjeti u životu i bez uzimanja lažnih identiteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:49