U ISTO VRIJEME JUČER

Dvoje umirovljenika biciklista ozlijeđeno u prometnim nesrećama, u jednom slučaju krivac sudara pobjegao

Biciklisti stari 80 i 75 godina završili su s ozljedama u bolnici, u obje nesreće uzrok oduzimanje prednosti prolaska

Prometna nesreća s biciklistom (ilustracija)

 /Profimedia

U isto vrijeme jučer u Gornjem Kućanu i Štefancu na području PU varaždinske dvoje vremešnih biciklista je ozljeđeno u prometnim nesrećama.

Očevidom u Ludbreškoj ulici u Štefancu je utvrđeno da je oko 12.15 sati 80-godišnjak upravljao električnim biciklom biciklističkom trakom. U jednom je trenutku skrenuo u lijevo, na desnu prometnu traku bez da se prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu.

- Tom je prilikom lijevim bočnim dijelom bicikla udario u desnu bočnu stranu osobnog automobila kojim je desnom prometnom trakom u istom smjeru upravljala 51-godišnjakinja, nakon čega je pao na kolnik. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede okvalificirati će se naknadno - kažu iz policije.

Za razliku od te nesreće gdje je umirovljenik skrivio nesreću, u Gornjem Kućanu u Varaždinskoj ulici na 75-godišnju biciklisticu naletio je vozač teretnog vozila.

Naime, 56-godišnjak je upravljao teretnim automobilom te dolaskom do raskrižja sa Varaždinskom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, nije zaustavio svoje vozilo na znak obaveznog zaustavljanja.

- Ušao je u raskrižje i oduzeo prednost prolaska biciklu kojim je desnom prometnom trakom upravljala 75-godišnjakinja. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela vozila u zadnji kotač bicikla nakon čega je biciklistica sletjela van kolnika na zelenu površinu te je pritom ozlijeđena. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno - otkrivaju iz varaždinske policije navodeći i da je vozač teretnjaka nakon naleta napustio mjesto nesreće, ali su ga uspjeli naknadno pronaći i odvesti na istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:37